ELNÖK (Gyimóthy Géza)

Full text search

ELNÖK (Gyimóthy Géza)
ELNÖK (Gyimóthy Géza): Tisztelt Képviselő Úr! Tehát a 64. §-nak az említett állásfoglalása: a házbizottság egyetért azzal, hogy az indítvány minősített többségű elfogadásának szükségességét az előterjesztő az indítvány benyújtásakor jelezze. (Dr. Hankó Faragó Miklós: Megtörtént és jeleztük! - Zaj, közbeszólások az SZDSZ padsoraiból: Megtörtént!) Az megtörtént. "Elmulasztása vagy vita esetén a házbizottság a következő eljárást tartja célszerűnek"... és olvastam fel tovább önnek. (Zaj az ellenzék padsoraiból.) Vita alakult ki, képviselő úr. A vita nem most alakult ki (Közbeszólások az SZDSZ padsoraiból: Nem volt vita!), hanem már az alkotmányügyi bizottság adott ülésén. Az alkotmányügyi bizottság döntött, meghatározta, melyek tartoznak a kétharmados és melyek a nem kétharmados körbe. Most egyértelmű, az utolsó mondatot önnek még egyszer felolvasom, tisztelt Kovács Kálmán képviselő úr (Közbeszólás: Nem kell most már!): "A plenáris ülésen legyen mód az esetleges kisebbségi álláspontok kifejtésére." Megtörtént? Megtörtént méghozzá! Az Országgyűlés ezt követően e kérdésben vita nélkül dönt.
Kérem, nem adok több helyet a hozzászólásoknak, és ezért megkérdezem, hogy ki az, aki egyetért az Országgyűlés alkotmányügyi bizottságának a határozatával, hogy ez ... (Felzúdulás, zaj az ellenzéki padsorokból. - Vancsik Zoltán jelentkezik.) Nem adok többször szót ügyrendi kérdésben, kérem! Most már akkor egész éjszakáig ügyrendi kérdésekben fogunk... (Folyamatos zaj. - Dr. Toller László: A kormány válaszoljon! - Dr. Torgyán Józsefné Cseh Mária: Szavazzunk, elnök úr! - Közbeszólások a Fidesz padsoraiból: Szavazzunk! - Vancsik Zoltán jelentkezik.) Vancsik Zoltán úr egy percben indokolja meg, milyen ügyben kér most szót! (Közbeszólások a kormánypártok padsoraiból: Szavazzunk!)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť