ELNÖK (Gyimóthy Géza)

Full text search

ELNÖK (Gyimóthy Géza)
ELNÖK (Gyimóthy Géza): A közmondás erre mondja, hogy az ismétlés a tudás anyja. (Derültség.)
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy az ajánlás 33. és 39. pontjairól, továbbá a kiegészítő ajánlás 7. pontjáról az MSZP képviselőcsoportja külön szavazást kért, tehát ezekről az indítványokról később szavaz az Országgyűlés.
Felhívom figyelmüket, hogy a támogatott javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 5., 6., 7., 19., 34., 35., 36., 45., 60., 61., 62. pontjaiban levő javaslatok elfogadását.
Most az előterjesztő által támogatott, a jegyző által ismertetett és minősített többséget igénylő módosító javaslatokról határoz az Országgyűlés az ajánlás 39. pontja kivételével, melyről az MSZP képviselőcsoportja külön szavazást kért.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a jegyző által ismertetett és minősített többséget igénylő, előterjesztő által is támogatott módosító javaslatokat. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a minősített többséget igénylő módosító javaslatokat 206 igen, 136 nem, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a módosító javaslatokról határoz az Országgyűlés, amelyeket a jegyző úr ismertetett, és elfogadásukhoz egyszerű többség szükséges. Ez a felsorolás már nem tartalmazza az ajánlás 33. és a kiegészítő ajánlás 7. pontjait, melyről az MSZP képviselőcsoportja külön szavazást kért.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a jegyző úr által felsorolt, az előterjesztő által támogatott és egyszerű többséget igénylő módosító javaslatokat. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 203 igen, 135 nem, 2 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyekről a Házszabály értelmében még szavazni lehet, illetve külön szavazásukat kérték. A szavazás további részében a minősített többséget igénylő módosító javaslatoknál erről külön tájékoztatom az Országgyűlést.
A 4. pontban Világosi Gábor és Hankó Faragó Miklós a törvényjavaslat 3. §-a d) pontjának módosításával két változatot terjeszt elő arra a magyarázó rendelkezésre, amely az üzlet működésével összefüggő cselekményt határozza meg.
Először az A-változatot teszem fel szavazásra. Egyik bizottság sem támogatja. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 137 igen, 205 nem, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most a B-változatot teszem fel szavazásra. Egyik bizottság sem támogatja. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 137 igen, 203 nem, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 8., 9. és 10. pontokban alternatív tartalmú javaslatok találhatók a törvényjavaslat 4. § (2) bekezdésének módosítására. Mindhárom indítvány az üzlet működési engedélyének visszavonásával kapcsolatos jegyzői jogkör módosítását tartalmazza.
Először Gál Zoltán javaslatát teszem fel szavazásra az ajánlás 8. pontja szerint. Egyik bizottság sem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 114 igen, 224 nem, 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most Wiener György javaslatát teszem fel szavazásra az ajánlás 9. pontja szerint. Egyik bizottság sem támogatja. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 113 igen, 223 nem, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Megköszönöm a képviselőtársak együttműködését, s engedjék meg, hogy átadja a Ház elnökének a levezető elnöki tisztet. Köszönöm. (Taps.)
(Az elnöki széket
dr. Áder János, az Országgyűlés elnöke foglalja el.)
(11.20)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť