CSATÁRI JÓZSEF

Full text search

CSATÁRI JÓZSEF
CSATÁRI JÓZSEF (FKGP): Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! Az 1998. év a mezőgazdaság vonatkozásában elég kellemetlenül érintette az agrártermelőket és az agráriumban szenvedőket. Különösen ránk nehezedett az orosz gazdasági válság hatása, amely különösen érezhetően fejtette ki hatását a baromfi és a sertés vonatkozásában.
Nem akarom hosszan ecsetelni az áldatlan állapotot és a termelők elkeseredését, és azért is kérdezem a miniszter úrtól, hogy ez idáig milyen intézkedések születtek a termelési kedv fenntartása és az agráriumban szenvedők megnyugtatása érdekében. Az 1999. évben milyen elképzelések vannak, hogy ezen gazdasági ágazat továbbra is töretlenül tudjon fejlődni, élelmiszert tudjon termelni, és a termelői körben tevékenykedők megtalálják a számításukat? Hiszen el kell mondani, hogy a jövedelmezőség mindkét ágazatban minimális, és az eddigi beruházások kárba veszettnek látszanak, ha nem lesz meg a későbbi megfelelő állami preferálás, és nem lesz meg a különböző piacra jutási feltételek elősegítése.
Kérném a miniszter urat, hogy adjon tájékoztatást a lehetőségek határain belül, hogy egyáltalán mit tettek és mit kívánnak tenni. Előre is köszönöm. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť