DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter: Azt hiszem, hogy a képviselő úr is hallhatott arról az intézkedéssorozatról, amelynek az a lényege, hogy látván, hogy összeomlott az európai sertéspiac - érdekességként megemlítem -, egyedül Magyarországon nem omlott össze. Ez figyelemre méltó jel, hogy történt valami ebben az országban.
Nos, mi egy olyan követő irányárrendszert állapítottunk meg, hogy hetente figyeljük, miként alakulnak az árak a világpiacon, és ahhoz igazítjuk a támogatási rendszert. Emellett megemlíteném, hogy a sertés és a baromfi nem tartozik a közvetlenül szabályozott termékkörbe, ezért a mi irányárhoz kötött termelői támogatási rendszerünk rendkívül korszerű, jó támogatási rendszer, amely emellett még azt a lehetőséget is fenntartja a számunkra, hogy az intervenció kapcsán tudjunk még a piaci zavarok elhárításában közreműködni. Így előkészítettünk egy 150 ezres sertésfelvásárlást, és ha szükség lesz rá, akkor megtesszük (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), és szinten tartjuk a magyar piacot.
Köszönöm a türelmüket. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť