MÉCS IMRE

Full text search

MÉCS IMRE
MÉCS IMRE (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Mindnyájunk zsebéről szóló témát vetek itt fel, hiszen mindnyájan kisfogyasztók vagyunk, mindnyájan áramot használunk, és az áramszolgáltatók sehol az országban nem tartják meg az ipari miniszter rendeletét, amely szerint év végén el kell számolni a befizetett áramdíjakkal. Ugyanis az áramdíjszámítás tömbök szerint megy, nem lineáris, van egy olcsóbb tömb, azt hiszem, egy közepes árú és egy nagyon drága tömb. Ha nem egyenletesen fogyaszt az ember, például elmegy szabadságra vagy nyáron kevesebb áramot fogyaszt, akkor ezt az olcsó tömböt nem használja ki, ugyanakkor a téli hónapokban a drágább tarifát fizeti. Ezzel el kellene számolni év végén, és vissza kellene fizetni a többletbefizetést. Ez az összeg nem jelentéktelen, becslések szerint 800 millió usque 1 milliárd forint lehet országos viszonylatban.
Kérdezem a miniszter urat, hogy helyesnek és törvényesnek tartja-e az áramszolgáltatók gyakorlatát; helyesnek tartja-e, hogy sem a Budapesti Elektromos Művek, sem a minisztérium illetékesei nem intézkedtek érdemben a károkozás megszüntetése érdekében, hiszen több állampolgár megkereste az áramszolgáltatókat, és kérték, hogy az Ipari Minisztérium 38/1995. számú IKM-rendelete alapján számoljanak el.
(15.10)
Harmadik kérdésem: mit kíván tenni annak érdekében, hogy az áramszolgáltatók a jogsértést visszamenően, a rendelet kiadásának időpontjáig orvosolják, és a visszajáró összegeket a törvényes kamatokkal megnövelve a fogyasztóknak jóváírják?
A következő kérdés: ha ezt nem tudja a minisztérium biztosítani, mit kíván tenni a fogyasztók érdekében?
Az utolsó kérdésem: mit kíván tenni annak érdekében, hogy az áramszolgáltató vállalatok is betartsák a törvényes rendelkezéseket és az ön minisztériumának előírásait?
Várom államtitkár úr válaszát. Köszönöm. (Taps az ellenzéki képviselők padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť