DR. TÍMÁR GYÖRGY

Full text search

DR. TÍMÁR GYÖRGY
DR. TÍMÁR GYÖRGY (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Hallva a felszólalásokat az ellenzéki padsorokból, úgy gondolom, elvi tévedéssel van dolgunk.
Tessék tudomásul venni, hogy itt nem egy általános kérdéskört kell megvitatni és abban dönteni, hanem olyan katonai - vagyis fegyveres - testülettel való operálást, tehát tevékenységet, ahol nem hagyható figyelmen kívül az időfaktor, a reagálási gyorsaság! Szerintem ha hazánk fontos és hatékony partnere kíván lenni annak a közösségnek, amelyet NATO-nak nevezünk, akkor nem lehet más példákra hivatkozni, hanem arra kell gondolni, hogy valóban teljesíteni tudjuk azokat az elvárásokat, amelyeket állítólag a parlamenti padsorokból mindenki felvállal.
Játék a szavakkal, és remélem, akik ma úgy nyilatkoznak - vagy látszólag úgy nyilatkoznak -, hogy nem értenek egyet ennek a törvényjavaslatnak minden jogszabályi formába való beemelésével, azok meg fogják gondolni és elfogadják. Kérem, a célszerűség és szükségszerűség az adott kérdéskörben egybe kell hogy essen. Ez nem filozófiai vita. Itt arról van szó, hogy hazánk biztonságát kell garantálnunk, méghozzá megfelelő szövetségi kereten belül. És mi csak akkor számíthatunk segítségre adott esetben, ha mi is haladéktalanul rendelkezésre tudunk állni.
Köszönöm a szót, elnök úr. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť