JUHÁSZ FERENC

Full text search

JUHÁSZ FERENC
JUHÁSZ FERENC (MSZP): Elnök Úr! Köszönöm a szót. Örültem volna, ha az elnök úr az elnöki emelvényről megkérdezte volna Simicskó urat, hogy ugyan a részletes ajánlás melyik pontjához szólt hozzá. Igyekeztem elkerülni a két percben azt, hogy megismételjük a múlt heti általános vitát.
(20.40)
Arra törekedtem, hogy tisztává és nyílttá tegyem: a törvénytervezet és az alkotmánymódosítás tervezett szövege korrekt; nyilvánvalóvá tettem, hogy ezzel embereknek munkája volt, s ezért köszönet illeti őket. Elmondtam, hogy egyébként nem fogjuk megszavazni a múlt heti okok miatt.
De ha már így történt, muszáj két percben reagálnom arra, amit Simicskó képviselő úr elmondott. Először is: jó volna tisztázni a célszerű és a szükségszerű fogalmak közötti különbséget. Mindannyian pontosan tudjuk, hogy az alkotmánymódosítás célszerű, de nem feltétlenül szükségszerű. A másik, amit a figyelmébe kell ajánlanom: ha mi itt, a parlamentben ratifikáljuk a NATO-hoz való csatlakozásunkat mint nemzetközi szerződést, ebből adódóan az alkotmányban rögzített módon a ránk háruló kötelezettségeket nyilvánvalóan teljesíti fogjuk.
Amit még szeretnék elmondani: ön idézte Jammie Shea-nek a magyarországi parlamentben elmondott vélekedését. Két dolgot tetszett említeni: jogit és pénzügyit. Szeretném tájékoztatni a parlamentet, hogy a pénzügyi helyzettel kapcsolatosan is problémák vannak, de ez a költségvetési vitára tartozik. A jogi problémák annyiban érdekesek, amennyiben - még egyszer mondom - a célszerű és a szükségszerű közötti vita fennáll, s a kettő közötti különbséget keressük meg.
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť