JUHÁSZ FERENC

Full text search

JUHÁSZ FERENC
JUHÁSZ FERENC (MSZP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Jammie Shea a NATO főtitkárának szóvivője, de a lényegen egyébként, a Mécs Imre által elmondottakon ez nem változtat, hogy tudniillik valóban nem egy jogforrás.
Elvárások - hangzott el az igény. Kérem tisztelettel, Magyarországgal szemben elvárás az, hogy célszerű az ellenzék jogait nem csorbítani. Ebben a szituációban egyetlenegy kormánypárti képviselőtársam sem gondolja azt, hogy ez egyben szükségszerű is. És még sorolhatnék számos példát, de nem akarok, mert valóban nem filozófiai vitára jöttünk itt össze, csak egyszerűen tisztelettel kérem, hogy a másik oldalt és annak a nézőpontját is kéretik megérteni és azt kellő empátiával kezelni. Mi azt mondjuk, minden segítséget meg kell adni ahhoz, ami a NATO-csatlakozáshoz szükséges, mert mi magunk is elkötelezett hívei vagyunk.
Ugyanakkor azt mondjuk, hogy azokat a többletjogosítványokat, amelyeket a parlament átruházna a kormányra - mert hiszen itt erről van szó -, itt és most az előbbi okok miatt nem lehet megadni. A dolog ilyen egyszerű, a dolog erről szól. Arról nevezetesen, hogy akkor, amikor kormányoznak, és a kormánypárti többség ezt a kormányzást támogatja szavazataival, akkor bizony-bizony be kell látnia, hogy a vele szemben ülőknek is vannak jogai, bizony- bizony be kell látnia, hogy ezzel a joggal, ha az akar, akkor él. És nem föltétlenül kell azt gondolni, hogy ez az egész csatlakozási folyamatot akadályozza meg.
És ha még volna pár percem vagy pár pillanatom, akkor azt is el tudnám mondani, hogy a NATO-ban azért nem úgy zajlik a dolog, hogy egyik pillanatról a másikra eldöntik, hogy megyünk, és akkor mennek, hanem azért a nagyobb jelentőségűeket költségvetésben tervezik, programokban írják le és mint ahogy tudjuk - mert a honvédelmi bizottságban már foglalkoztunk ezzel -, ezt évente egyben el lehet fogadni. Azt gondolom, hogy az elkövetkezendő időszakban is rá kell erre az időt szánni.
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť