MÉCS IMRE

Full text search

MÉCS IMRE
MÉCS IMRE (SZDSZ): Kedves Tímár Képviselő Úr! Nem erről van szó! Ha ugyanis az 5. § értelmében bármely NATO-országot támadás érné, azt úgy kellene tekinteni, mintha a Magyar Köztársaságot érné támadás, és azoknak a mechanizmusoknak - törvényhozói, kormány-, katonai mechanizmusoknak - kellene beindulniuk, mintha Magyarországot érte volna támadás. Ez a lényege ennek! Adott esetben azonnal össze kell hívni az Országgyűlést, vagy rendkívüli állapotot kell hirdetni, s akkor, teszem azt, a Honvédelmi Tanács döntene, amely abszorbeálja az összes jogkört: az Országgyűlését, a kormányét, az államfőét. Tehát nem ezekről van szó, hanem éppen a kisebb együttműködésekről, amelyek valóban olajozottabban működhetnek akkor, ha a módosításokat majd keresztülvezetjük, de ezektől függetlenül teljes mértékig együtt tudunk működni a NATO-val.
Hadd jegyezzem meg - visszautalva Simicskó kolléga megjegyzésére -: Jammie Shea a NATO szóvivője, olyan, mint a magyar kormány esetében Borókai Gábor.
(20.50)
Nem hiszem, hogy ha Borókai Gábor Szlovákiában tartana egy előadást, akkor ott jogforrásként mondanák el az ő véleményét. Jammie Shea egy nagyon intelligens, szimpatikus fiatal ember - hozzám képest legalábbis -, érdekesek az észrevételei, de ez nem jelenti azt, hogy ő a Magyar Köztársaságot vagy annak alkotmányának, alkotmányos rendjének, hogy így mondjam, átalakítását szorgalmazhatná vagy erre tanácsokat adhatna. Ez egy tudományos konferencia volt, mindnyájan részt vettünk ezen, érdekes volt, de nem hiszem, hogy ezt érvként föl lehetne használni. Higgyék el, hogy a jelenlegi megoldás mellett teljes mértékig eleget tudunk tenni a NATO elvárásainak, pont.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť