MOLNÁR RÓBERT

Full text search

MOLNÁR RÓBERT
MOLNÁR RÓBERT (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! Kedves Államtitkár Úr! Örvendetes dolognak tartom a kormány azon elhatározását, amely az előző kormányokkal ellentétben akár hitelfelvétel árán is, de nem a méregdrága koncesszióban, hanem kormányzati beruházásként kívánja megépíteni a magyar gazdaság élénkítéséhez nélkülözhetetlen, még hiányzó autópálya-szakaszokat és gyorsforgalmi főútvonalakat. Fontos stratégiai kérdés az autópályák ügye, azonban a gazdaság felfuttatása nemcsak autóutak és autópályák kérdése, hanem a gazdaságban még meglevő monopóliumok leépítésének is egyik függvénye.
Tisztelt Államtitkár Úr! A közelmúltban arról értesülhetett a közvélemény, hogy a Matáv egyeztetéseket folytat az önök vezetése alatt álló tárcával a vezetékes telefonbeszélgetések díjainak emeléséről, gondolom, azért, mert nem elég nekik a cirka 60 milliárd adózás utáni nyereség. E hír kapcsán merül fel bennem és úgy gondolom, más képviselőtársaimban és a közvéleményben is a kérdés, hogy kívánja-e és ha igen, hogyan kívánja a kormányzat új alapokra helyezni, megtörni a mai magyar piacon egyedülálló cégeknek, köztük a Matávnak mint vezetékes telefonszolgáltatónak a magyar piacon elfoglalt majdnem teljes monopóliumát.
Fontos kérdésnek tekintem ezt, hiszen a monopólium nincs jó hatással a versenyszférára, hisz nincs meg a polgárok szabad szolgáltatóválasztásának a joga. Persze a jog mellett a pénztárca is fontos, mert nem mindegy, hogy mennyit fizetünk a telefonbeszélgetésekért, és mennyit fizetnek mondjuk az iskolák, az egyetemek azért, hogy a mai kor fiatalságát bevezetik a számítástechnika és az internet világába. És befejezem, elnök úr, kérdezem tehát az államtitkár urat, van-e és ha igen, milyen terve van a kormányzatnak a Matáv monopóliumának leépítésével kapcsolatban, illetve van-e más érdeklődő a magyar vezetékes távközlési piac iránt.
Várom megtisztelő válaszát. (Taps a kormánypárti padsorokban és a MIÉP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť