SIMICSKÓ ISTVÁN

Full text search

SIMICSKÓ ISTVÁN
SIMICSKÓ ISTVÁN, a honvédelmi bizottság alelnöke, a bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Országgyűlés! A honvédelmi bizottság ez év november 11-én megtárgyalta a Magyar Köztársaság 1999. évi költségvetéséről szóló törvényjavaslat honvédelmi fejezetét.
A honvédelmi bizottság ülésén számos kérdés merült fel, vélemény hangzott el, amelyek elsősorban arra irányultak, hogy elegendő-e a honvédelemre, a Magyar Honvédségre az a több mint 20 százalékos többletráfordítás, amelyet az előző évihez képest a '99. évi költségvetésben biztosít a kormány erre a célra. Teljesíteni tudjuk-e azon kötelezettségeinket, amelyek a NATO-csatlakozásunk miatt szükségszerűek, valamint hogy tudjuk-e javítani a hivatásos katonák életkörülményeit, tudunk-e több bért fizetni számukra? Tudja-e az új kormány, az új polgári koalíció mindezt úgy megtenni, hogy azokat a terheket, amelyeket a tárca előző vezetésének felelőtlen tevékenysége okozott, amely mintegy 32,5 milliárd forint többletterhet ró a jövő évi költségvetésre az idei évhez képest?
A honvédelmi bizottság többségének válasza és véleménye a felvetett kérdésekre egyértelmű, mégpedig a következő volt: igen, a NATO irányába tett 7,1 milliárd forintos magyar vállalást teljesíteni tudjuk; igen, ilyen jelentős mértékű növekedés a Magyar Honvédség támogatásában az elmúlt tizenöt évben nem volt; igen, a hivatásos katonák jövedelme jelentősen - azaz 19 százalékkal - fog növekedni 1999-ben, jobb életkörülményeket és megélhetést biztosítva ezzel számukra.
Mindezen szempontok alapján a honvédelmi bizottság 12 igen, 8 nem szavazat és 1 tartózkodás mellett az 1999. évi költségvetést általános vitára alkalmasnak találja, és annak érdemi elfogadását támogatja.
Köszönöm szépen, elnök asszony. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť