DR. DORKOTA LAJOS

Full text search

DR. DORKOTA LAJOS
DR. DORKOTA LAJOS (Fidesz): Köszönöm a szót. Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Wekler Képviselőtársam! Mint gyakorló önkormányzati képviselő, egyetlenegy gondolatot szeretnék kiemelni a mondandójából, ez pedig az úgynevezett kórházcsőd.
Dunaújváros megyei jogú önkormányzata az elmúlt évben kénytelen volt teljes vagyonával készfizető kezességet vállalni a kórház tartozásállományáért, amely az SZDSZ-MSZP-kormány rossz finanszírozása miatt keletkezett. Készfizető kezesként az utolsó fillérig helytállunk kórházunk tartozásáért; ugyanakkor azt is el kell mondanom, hogy az úgynevezett kórház-állam közötti kapcsolat, OEP-MEP finanszírozás miatti tartozásokat az önkormányzatok kénytelenek kifizetni, különben nem működhet a kórházuk. Ilyen értelemben nem hiszem, hogy a Fidesz által vezetett kormány költségvetése hátrányosan érintené az önkormányzatokat, sőt el kell mondanom, hogy ezen költségvetésen belül többletfinanszírozásokat biztosít az egészségügynek, így az önkormányzatoknak is.
Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť