DR. HORVÁTH JÁNOS

Full text search

DR. HORVÁTH JÁNOS
DR. HORVÁTH JÁNOS (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Rövid hozzászólásom onnan ered, hogy Kis Zoltán képviselő úr azt mondta, hogy az ország bevételéhez kell alakítani a kiadásokat. Minthogy én ezt az elmúlt hetek során ismételten hallottam ebben a teremben, szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy ez egy ásatag, elavult és káros nézet. Nem volna kívánatos, hogy ez a nézet alakítsa ennek az országnak a költségvetését, sem ebben az évben, sem a jövőben.
A modern makroökonómia, a XX. század makroökonómiája eljutott annak a bebizonyításához, hogy az állami költségvetésnek van egy olyan rendkívüli lehetősége, hogy mérsékelje a gazdasági fluktuációkat. A gazdasági fluktuáció a legkárosabb a nemzetgazdaságra és a világgazdaságra! Úgy történhet ennek a csökkentése az állami költségvetés működtetése során, hogy az egyik évben költségvetési hiány van, a másik évben költségvetési többlet - ez megengedhető. (Bauer Tamás közbeszólása.) A fontos az, hogy a ciklus során, az öt-hat-tíz éves ciklus során a költségvetések egyensúlyban legyenek. (Bauer Tamás: De nálunk nincs ilyen!)
Tisztelettel javasolom, képviselő úr, és tisztelettel javasolom másoknak is, akik nem foglalkoztak ezzel a témával, hogy szíveskedjenek ebbe belenézni, mert ez olyan fájdalmaktól óvja meg a nemzetgazdaságot, aminek nem szükséges alávetni magunkat.
Köszönöm. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť