DR. TAKÁCS IMRE

Full text search

DR. TAKÁCS IMRE
DR. TAKÁCS IMRE (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Képviselőtársaim! Egyetértek Perlaki Jenő képviselőtársammal abban, hogy a vidék fejlődését elő kell segíteni, de azért annak a természettudományos példának, amit elmondott annak kapcsán, hogy az egyik lépés erősíti a másikat a költségvetésben, egy negatív oldalát szeretném megemlíteni. Azt tudniillik, hogy ha a köztisztviselők, a közalkalmazottak bérét csak 13-14 százalékkal emelik, akkor a versenyszféra és a közalkalmazotti szféra közötti bérolló jelentősen megnő az előbbi javára, ez elszívó hatást eredményez a köztisztviselői karban, így gyengül az igazgatási-kormányzati tevékenység, márpedig az információs korszak, az információszektor egyik lényeges eleme az igazgatási és a kormányzati munka. Ha gyengül az igazgatási és a kormányzati tevékenység, akkor a piacgazdaság negatív hatásait befolyásoló erők is gyengülnek.
A másik, amit ezzel kapcsolatban szeretnék mondani: megértem a kormányt abból a szempontból, hogy vigyáz arra, hogy az infláció ne szaladjon el, és ilyen szempontból a bérnövekedésre valóban vigyázni kell. De ha van mobilizálható kapacitástöbblet a gazdaságban, márpedig van, és a piaci résztvevők gyorsan tudnak reagálni a piac változásaira, akkor az inflációs veszély nem áll fenn.
A másik dolog: a kis- és középvállalatok főleg hazai piacra termelő vállalatok, és ha a köztisztviselők körében egy nagyobb béremelést tudunk megvalósítani, akkor a kis- és középvállalatokat is tudjuk a vásárlóerő oldaláról segíteni.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť