KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Megmondom őszintén, elvártam volna, hogy Homoki politikai államtitkár úr legalább tárgyszerűen tájékoztatja a tisztelt Házat és az ország közvéleményét arról, hogy milyen terhekkel vették át a kormányzást.
Egy ponton szeretném tételesen bizonyítani, hogy hazudott a képviselő úr. (Felzúdulás a kormánypártok soraiban.) Tisztelt Képviselőtársak! A zárszámadásról szóló törvényjavaslatot most vitatja a tisztelt Ház. A kormány október 1-jén terjesztette be - és nem módosította azóta -, hogy a társadalombiztosítási alapok hiánya 77 milliárd forint. A politikai államtitkár úr most világosan elmondta - bár eléggé összekeverte az egészségbiztosítási és a társadalombiztosítási alapokat -, hogy a társadalombiztosítási alapok hiánya jóval meghaladja a 100 milliárd forintot. Azt gondolom, hogy kormánytényezőként ilyen felelőtlen módon nem nyilvánulhat meg ebben a Házban! A második, amit szeretnék mondani (Dr. Homoki János: Képviselőként szóltam!) - nem lehet azt szétválasztani, képviselő úr, hogy politikai államtitkár vagy képviselő.
A másik, amit szeretnék mondani: folyamatosan csúsztatnak a kormánypárti képviselők. Amikor a kötelezettségvállalásról beszélnek, akkor soha nem mondják meg világosan, hogy a kötelezettségvállalásból mennyi esik 1999-re, és mennyi esik az elkövetkezendő tíz-húsz évre, és ezt milyen feltételekkel vállalta be az adott kormány. Egyszer egy tisztességes hozzászólást szeretnék már kormánypárti képviselők szájából ebben a Házban hallani, ami világos képet ad az előző kormány kötelezettségvállalásáról!
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť