BÉKI GABRIELLA

Full text search

BÉKI GABRIELLA
BÉKI GABRIELLA (SZDSZ): Elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! Frajna Imre képviselőtársunk kijelentései valóban vitára ingerelnek engem is. A nyugdíjról beszélt előttem szocialista képviselőtársam, én a gyógyszerfogyasztásra szeretnék visszatérni. Frajna képviselőtársam kiáll amellett, hogy be kell és be lehet fagyasztani a gyógyszerkasszát, sőt be kell zárni a gyógyszerkasszát. Amiről én az előbb a felszólalásomban beszéltem, az azt próbálta meg érvekkel alátámasztani, hogy nem megalapozott a kiadások túlzott visszaszorítása. Próbáltam ezt indokolni nemzetközi számokkal, nemzetközi összehasonlítással, próbáltam bebizonyítani, hogy se pénzben, se naturáliában nem túlzott a gyógyszerfogyasztás, hanem máshol van a probléma. Tudniillik a gyógyszerkassza szerkezeti felhasználásában.
Valóban, arra lenne szükség, hogy nagyobb súlyt helyezzünk a generitikumok fogyasztásának az ösztönzésére, tehát a belső szerkezetnek a változtatására. De erről semmit nem lehet olvasni a költségvetés indoklásában sem. Tehát amikor azt írja az indoklás, hogy rendszerbeli változtatásokat ígér, utána szóban csak arról hallunk, hogy bezárja a kasszát, és nem a belső szerkezet megváltoztatásról.
És ha már szót kértem két percben, akkor hadd térjek ki egy olyan kérdésre is, amire az előbb már nem volt időm kitérni. De hát azt az időt, amit a Pénzügyminisztérium megtakarított azáltal, hogy nem kellett az önkormányzatokkal vitatkoznia, használhatta volna arra, hogy egy átgondoltabb és precízebb költségvetést tegyen le az asztalra. Ehhez képest ez a költségvetés olyan, hogy az összesítő és a részletező táblázatokban szereplő összegek nem stimmelnek. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.) Hasonlítanak egymásra, de nem pontosak.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az SZDSZ padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť