BÉKI GABRIELLA

Full text search

BÉKI GABRIELLA
BÉKI GABRIELLA (SZDSZ): Elnök úr, köszönöm a szót. Egyszerűen nem tudom Surján képviselőtársam megjegyzéseit válasz nélkül hagyni, hiszen ő hivatkozott beszédében és kétpercesében is arra, hogy csak 14 százalék volt a prognózis, az előre tervezés nyugdíjemelésre. Surján képviselőtársam ugyanúgy tudja, mint ahogy mindannyian tudhatjuk, hogy a nyugdíjemelés a nettó bérnövekedéshez van kötve, hogy nem kampányfogás az előző kormány részéről, hogy 20 százalékot ígér, hanem össze van kötve azzal a reálfejleménnyel, hogy a nettó béremelkedés nagyobb lett, mint amekkora nettó béremelkedést terveztünk. Tehát nem kell úgy beállítania ezeket az összefüggéseket, mintha ez kifejezetten a nyugdíjasokat megcélzó kampányfogás lenne.
Szeretnék röviden reagálni a két perc keretén belül még egyszer a gyógyszer kérdésére is. Az én állításom, ami mellett kitartok, az, hogy nem szükséges a gyógyszerkasszának az ilyen drasztikus visszafogása, mert ezt sem a pénzbeni, sem a természetbeni, tehát naturáliákban tekintett fogyasztás makroszinten igazából nem indokolja.
Hegedűs képviselőtársamnak igaza van, van a gyógyszerfogyasztás területén pazarlás is, mint ahogy van hiány is. Azt gondolom, hogy a szerkezetet kellene - és ebben valóban egyetértünk - jó alaposan áttekinteni és hatékonyabbá tenni. De az, hogy ezen a kasszán belül a gyógyszerfogyasztás relatíve magas, nem azt jelenti, hogy önmagában magas, hanem következik például abból - és ezt Csáki képviselőtársamnak mondom -, hogy az egészségügyi dolgozók bére az alulfejlett vagy viszonylag fejletlen országokban relatíve alacsony; tehát ebből az aránybeli összefüggésből is következik.
Köszönöm a figyelmet.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť