BÉKI GABRIELLA

Full text search

BÉKI GABRIELLA
BÉKI GABRIELLA (SZDSZ): Elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! Ha pontosítunk, akkor tényleg precízen pontosítsunk! Surján képviselőtársamnak igaza van: az előző kormány eredetileg, a nyugdíjreform idején valóban már jövőre tervezte a svájci indexálás bevezetését, azt tudniillik, hogy elszakítja a nettó bérnövekedéstől, és 50 százalékban az árnövekedéshez kapcsolja a mindenkori emelést.
Hegyi Gyula képviselőtársam felidézte, hogy ez ellen nagyon sokan szót emeltek, és az érdekegyeztetés folyamatára utalt. Én pedig arra szeretném emlékeztetni a jelenlegi kormánypárti képviselőtársaimat, hogy abban a bizonyos vitában az akkori ellenzék képviselői is egytől egyig felszólaltak ez ellen a terv ellen, hogy mi az egészségügyi és szociális bizottságban meglehetősen egyetértettünk abban, hogy erkölcstelen dolog mindjárt az első évben, az "együtt nevet" időszakában megváltoztatni a szabályozást. Közösen értük el, hogy legyen elhalasztva egy évvel, és fokozatosan kerüljön bevezetésre, nem is 50-50 százalékban, hanem 30-70 százalékban induljon ez az átállás. Azt gondolom, nagyon kívánatos lenne, ha a jelenlegi kormánypártok nem felejtenék el, hogyan érveltek és hogyan viselkedtek ellenzéki korukban.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť