DR. FRAJNA IMRE

Full text search

DR. FRAJNA IMRE
DR. FRAJNA IMRE (Fidesz): No, hát én nem vitatkoznék Keller képviselő úrral abban, hogy ki a cinikus ebben a kérdésben. Én azt gondolom, hogy az ellenoldalról folyamatosan elhangoztak azok a megjegyzések, miszerint ez a kormány törvényt sért. Erre mondtam, hogy törvénysértés akkor történik, amikor nem a törvénynek megfelelő nyugdíjat fizeti ki. Ez pedig január 1-jén lesz esedékes, addig fizikailag nem lehet a törvényt megsérteni. Ennyi volt aránylag.
Egyébként szakmailag egyetértek Keller képviselő úrral, valóban a költségvetés előirányzatait megalapozó törvénymódosítások között kellett volna ezt a pontot szerepeltetni. Valószínűleg filozófiai egységben jobban belefért volna ebbe a kérdésbe, de miután tárgyalni fogjuk a jövő héten az ezt szabályozó törvényt, azt gondolom, hogy elkésve végképp nincsen.
Valamit félreértett Béki Gabriella. Olyan nagyon én nem támogattam a befagyasztás kérdését, azt gondolom, hogy a kérdés ettől kezelhető, és azt mondtam, hogy ez önmagában nem egy értelmezhető lépés. Ebből lehet jó és lehet rossz kifutása a kérdésnek. Abban pedig azt hiszem, hogy ugyanazt mondtuk mind a ketten, hogy a gyógyszerkasszának a belső szerkezete a hibás, és a túlfogyasztások és az ebből fakadó költségnövekedések igazából visszafoghatók belőle.
Még egy pontosítást tennék hozzá: a gyógyszerkassza előnye. 20 százalékkal meg van növelve, nem pedig 2,3-mal, az az ez évi várható, tehát a korábbi, jelentősen alultervezett kiadáshoz képest emelkedését jelenti a gyógyszerkasszának.
Köszönöm. (Taps a Fidesz padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť