DR. HEGEDŰS MIHÁLY

Full text search

DR. HEGEDŰS MIHÁLY
DR. HEGEDŰS MIHÁLY (FKGP): Köszönöm a szót elnök úr. Hát itt a téma a levegőben hever, rengeteg hozzászólásra van lehetőség, ami ingerli az embert, de én úgy gondolom, egyelőre a gyógyszerkasszához szólnék hozzá. Az előterjesztő szándéka jogos és megalapozott, hogy a gyógyszerkasszát valahol meg kell próbálni mérsékelni. Ez az a költségvetési hely, ahol el lehet mondani, hogy a pazarlás és a hiány egy időben foglal helyet. Tehát itt rendszerbeli változásokra van szükség. Mint 32 éve gyakorló orvos, aki 32 év óta közvetlenül, nap mint nap a betegek között vagyok, tudom, hogy van fölösleges gyógyszerfogyasztás is. És ez a fölösleges gyógyszerfogyasztás ellenőrizhetetlen.
A vezérszónoklatomban azért tértem ki az aggályaimra, mert nem a gyógyszerfelhasználás megszorításának a szükségességét vontam kétségbe, hanem aggályom az informatika gyengesége miatt van.
(11.10)
Ma gyakorlatilag egy beteg, talán túlzással, de napok alatt 6-8 orvost fölkereshet és fölírathatja ugyanazokat a gyógyszereket, akár 1-2 nap alatt, és ezt ellenőrizni nem lehet. Elképzeléseim vannak, hogyan lehetne ezen változtatni, de amíg ezek a változtatási alapok nem valósulnak meg, a pazarlást és a fölösleges gyógyszerfogyasztást nem lehet megszüntetni.
Egyetlenegy dolgot még megemlítenék: a gyógyszerrel kapcsolatban a reklámokat is korlátozni kellene. Az emberekben - nem mindenkiben - egy fölösleges gyógyszerfogyasztási mániát indít el, és bízik a mindenható vitaminok tömeges szedésében, mert a médiák, a televízió, a rádió ezt sugallja.
Köszönöm, egyelőre elég.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť