DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Lehet, hogy tényleg egy óráig, a tervezett időpontig mégiscsak a társadalombiztosítás ügyeivel foglalkozunk; már féltem, hogy erre nem lesz lehetőség.
Gidai Erzsébet képviselő asszony utolsó mondatához kell szólnom: semmiféle titkos anyag nem készült a privatizációval kapcsolatban. Nyilvános dokumentumban közreadtuk azt, hogy a hatályos jogszabályok alapján az egészségügyi szolgáltatások - nem a biztosítók, hanem a szolgáltatások - különböző működési formáinak milyen előnyei és milyen hátrányai vannak. Ez a papír, ez a dokumentum, aki ismeri, megerősíthet benne, semmilyen formában nem foglal állást abban, hogy most kell, kinek és milyen formában működtetni egészségügyi intézményt, hanem a háziorvostól egészen a járóbeteg-szakellátásig bezárólag összefoglalja, hogy milyen kockázatok vannak, és esetlegesen milyen előny várható működtetési formaváltozástól.
(12.20)
De itt nemcsak privatizációról van szó, hanem alapítványi, közhasznú társasági, egyéb más működtetésről. Ebben a dokumentumban is világosan benne van, hogy a fekvőbeteg-ellátás egésze tekintetében egyáltalán nem kívánatos egy profitorientált tulajdonosnak a belépése. Tehát én erre is utaltam, és ezt erősítem meg most is, amikor rémhírnek minősítem azt, hogy itt egész kórházak privatizációjára készülődnének a fővárosban.
Köszönöm. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť