DR. SURJÁN LÁSZLÓ

Full text search

DR. SURJÁN LÁSZLÓ
DR. SURJÁN LÁSZLÓ (Fidesz): Értettem elnök úr figyelmeztetését, hogy hagyjuk abba a kétperceseket, de azért néhány gondolatot még el kell mondanom. Az egyik az, hogy ez a kormány tartja magát ahhoz, amit ígért. Mi egyetlen anyagunkban soha nem írtunk le mást, mint amit most a nyugdíjemelési törvény keretében teszünk, nevezetesen értékálló nyugdíjakat adunk, és a gazdasági teljesítőképességnek megfelelően az értéket növeljük, mert tudjuk, hogy Bleyer Jenőnek igaza van abban, hogy legalább 20 százalékos mínuszban vagyunk. Ezt fel kell hozni úgy, ahogy ezt a gazdaság teszi - ez az egyik tétel.
A másik tétel: gyönyörű volt, amit az érdekegyeztetésről hallottunk, már majdnem érzelmi hullámok vettek rajtam erőt, csakhogy az az érdekegyeztetés aláírta a '99-re szóló 14 százalékos nyugdíjemelést - aláírás, pecsét, határozat szól erről. Aztán hogy Idősügyi Tanács, ez meg az, meg mindaz, amiről Béki Gabriella szólt - igaza van. Igaza van abban is, hogy mi ezt mint egy kompromisszumot '99-re elfogadtuk. Igaza van!
De most nem örömünkben változtatunk. Nagyon sok szó esett arról, hogy micsoda 100 milliárdos aláaknázásokkal került az új kormány szembe. Erre célzott Hegedűs képviselőtársam is. Megadnánk mi ezt a 99-et, ha nem lenne ott egy 100 milliárdos bomba, amott egy 100 milliárdos bomba és így tovább. Nem akarom tovább folytatni - mert kifutunk az időből -, unos-untalan ismételgetni azokat a taposóaknákat, amelyeket tudatosan vagy ügyetlenségből az előző kormány maga után hagyott.
(11.40)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť