ÜSZÖGI-BLEYER JENŐ

Full text search

ÜSZÖGI-BLEYER JENŐ
ÜSZÖGI-BLEYER JENŐ (MSZP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Messze egyetértek Surján úrral, képviselőtársammal abban, hogy az alacsony nyugdíjakat fokozottabban kell emelni. Azt kell azonban megnézni, hogy kit érint ez a fokozottabb emelés. A 3 millió 100 ezer nyugdíjas közül csak 20 százalék az, akit ténylegesen, jelentősen érint ez a nyugdíjemelés, a többieket viszont hátrányosan érinti.
Szeretném elmondani, hogy a legutóbbi időben 14 község bányász nyugdíjasainak tartottam értekezletet, ahol ezek az emberek igen élesen fölvetették, hogy 35-40 évi bányászmunka mellett őket megcsorbítják a nyugdíjemelésnél.
(11.20)
Érthetetlennek tartom azt, hogy ezeket az embereket kirekesztjük, ezeket az embereket szembeállítják a kormánnyal. Azt hiszem, hogy ez a kormány sokkal többet nyert volna akkor, ha a törvényben előírt módon ebben az egy évben - mert a következő évben már a svájci indexálás kezd belépni - méltányolná a nyugdíjas-társadalom kérését, és a következő évtől kezdve úgyis belépő svájci indexálási módszer szerint fizetnék a nyugdíjat.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps az MSZP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť