KATONA KÁLMÁN

Full text search

KATONA KÁLMÁN
KATONA KÁLMÁN közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A közúti közlekedésről szóló törvény módosításáról folytatott parlamenti vita befejeztével engedjék meg, hogy megköszönjem a kijelölt bizottságok munkáját és képviselőtársaim jobbító szándékú javaslatait.
A beterjesztett javaslat tárgyalását mind a bizottságok, mind a parlament plenáris ülésén érdeklődés kísérte. Ebben nyilvánvaló szerepe volt annak, hogy a javaslatban olyan módosítások szerepelnek, amelyek egyaránt érintik a közúti közlekedésben részt vevő személyek és szervezetek jogait és kötelességeit, így például a közúti közlekedés biztonságának javítása érdekében az eddigieknél szigorúbb tilalmakat fogalmaznak meg a reklámhordozók elhelyezésével kapcsolatban, és a közút kezelője részére is jogosítványokat adnak azok eltávolítására. Szintén ezt a célt szolgálja az a rendelkezés, amely elhelyezési tilalmat mond ki azon tárgyakra és berendezésekre is, amelyek összetéveszthetők a közúti jelzésekkel.
A törvény eddigi alkalmazása során felmerült gyakorlati problémákat oldják fel azok a rendelkezések, amelyek pontosítják az utak építésére, forgalmának korlátozására és az utak megszüntetésére vonatkozó szabályokat. Lényeges elemei a törvényjavaslatnak a közlekedési hatósági munka korszerűsítését tartalmazó jogszabályok is.
A kormány által beterjesztett javaslathoz 23 módosító indítvány érkezett. Ezek közül támogatjuk azokat, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a parlament által elfogadott törvény elérje kitűzött célját: a közúti közlekedés biztonságosabbá tételét, a hatósági munka korszerűsítését és hatékonyságának növelését.
(17.20)
Ennek megfelelően egyetértünk azzal a javaslattal, hogy a... (Megszűnik a hangosítás.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť