JAUERNIK ISTVÁN

Full text search

JAUERNIK ISTVÁN
JAUERNIK ISTVÁN, az önkormányzati és rendészeti bizottság előadója: Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Lehet, hogy kicsit szokatlan, hogy a részletes vitánál a bizottság előadót állít, de úgy gondolom, ez egy olyan törvényjavaslat - és a bizottság úgy döntött -, hogy indokolt a részletes vita előtt a bizottságban elhangzottakról tájékoztatni a tisztelt képviselőtársaimat.
A gépjárműadóról szóló törvény módosítása során jó néhány indítványt megvizsgált bizottságunk. Az indítványok egy részét a bizottság támogatta, sőt el kívánom mondani, hogy talán kicsit érthetetlen módon több olyan indítványt is elfogadott a bizottság, amely egymást kizárná. Ennek az az oka, hogy szeretnénk, ha a kormány a bizottság által mintegy alternatívát felkínálva tudna választani a módosító indítványok közül. A lényeg az, hogy a gépjárműadó alsó tételénél, a 600 forintnál alacsonyabb mértéket kíván a bizottság szinte egyértelműen ajánlani. Ehhez az alacsonyabb mértékhez több módosító indítvány tartozik, több módosító indítvány tartalmaz ilyen megoldást.
Szeretném azt is elmondani, hogy a bizottsági vita során az ajánlás 3. pontjában szereplő indítvány több bizottsági ülésen úgy szerepelt, hogy ezt a javaslattevők, a módosító indítványt tevők visszavonták. Ez nem így történt, a módosító indítványt tevők közül csak az egyik személy vonta vissza az indítványt, Lamperth Mónika képviselő asszony nem vonta vissza az indítványát, ezért az egy érvényes indítvány, amelyről a bizottság döntött is. Ennek lényege az, hogy ez az indítvány az alsó tétel változatlanul hagyását és csak a felső tétel megemelését javasolja. Feltétlenül szeretném felhívni a képviselőtársaim figyelmét arra, hogy ez egy élő indítvány, amelynek a tárgyalása tehát folyamatban van, ez nem került visszavonásra.
A bizottsági ülésen még olyan felhatalmazást kaptam, hogy szóljak az 1. pontban szereplő indítványról, amely azt a célt kívánná megvalósítani, hogy amennyiben a kormány a végső támogatása során úgy dönt, hogy nem tud támogatni egy alacsonyabb alsó tételt, akkor is egy olyan megoldást kellene keresni, hogy azok az önkormányzatok, amelyek nem tudják meghozni a helyi rendeletüket, ne kerüljenek a jelenlegi pozíciójuknál kedvezőtlenebb helyzetbe. Ennek megvalósítására tesz kísérletet az ajánlás 1. pontjában szereplő indítvány.
Tisztelt Képviselőtársaim! A bizottság vitájáról ennyiben kívántam tájékoztatni a jelen levő képviselőtársaimat, és természetesen a részletes vitában még konkrétan ki fogjuk fejteni véleményünket indítványunkkal kapcsolatban.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť