BÉKI GABRIELLA

Full text search

BÉKI GABRIELLA
BÉKI GABRIELLA (SZDSZ): Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! Ebben a szakaszban egy olyan módosító indítványom van, ami mellett érvelni szeretnék, ez pedig az ajánlás 5. pontjában található.
A 3. §-ban arról van szó, hogy a szolgáltatások díjjegyzékét ki kelljen függeszteni, hogy a beteg tájékozódni tudjon. Az eredeti törvényszöveg úgy fogalmaz, hogy a szolgáltatás megkezdése előtt a biztosítottat tájékoztatni kell a fizetendő díjról, és az eredeti szövegben szerepel az a mondat, amit én itt most módosító indítvány formájában próbáltam visszahozni, hogy a tájékoztatás megtörténtét a biztosított aláírásával igazolja. Azt gondolom, hogy ez egy fontos garanciális elem, és nem elhagyható. Nagyon sok jogi vitát meg lehet előzni, ha ez szerepel a törvény szövegében.
A bizottsági vitában nem kaptam választ arra a felvetésemre, hogy ezt tudniillik vissza kellene hozni ide. Érdemben nem kifogásolta az előterjesztő képviselője; azt mondta, hogy amikor ez a törvényszövegben szerepelt, nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket - ezt a kifejezést használta. Nem igazán tudom, hogy mit kell ez alatt érteni.
Azt gondolom, fontos, hogy ez a mondat itt legyen. Szavazás lesz erről a Házban, hiszen egyharmados támogatást kapott a bizottságban ez a módosító indítvány, és örülnék neki, ha esetleg az előterjesztő képviselője még a szavazás előtt újragondolná és átértékelné a véleményét.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az SZDSZ és az MSZP padsoraiban.)
(Az elnöki széket
dr. Szili Katalin, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť