BÉKI GABRIELLA

Full text search

BÉKI GABRIELLA
BÉKI GABRIELLA (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Iszonyúan érzem magam, aminek az az oka, mert nem tudom, hogy miért nyújtotta be a kormány ezt a törvénymódosítást. Ezt a kérdést feltettem az általános vitában is, a bizottsági ülésen is, és most felteszem a részletes vitában is költői módon, mert az az érzésem, hogy ma sem fogok erre a kérdésre választ kapni.
Az általános vitában is felhívtam a figyelmet arra, hogy az általános indoklás abszolút pozitív. Ott leírásra került, hogy néhány jogi pontosítást céloz meg ez a 17 paragrafusból álló törvénymódosítás. Az elmúlt két hétben meglehetősen sokat foglalkoztam ezzel a javaslattal és a hatályos, élő törvénnyel, és egyszerűen nem találom az okát, hogy miért kellett ezt a törvénymódosítást benyújtani. Ha ezt az egyetlen tételt kiveszem belőle - tudniillik a táppénz megvonásával kapcsolatos tételt -, akkor nem találok olyan paragrafust, amelynek a benyújtása, korrigálása annyira sürgős és halaszthatatlan lett volna, hogy azt feltétlenül most, az adótörvények és a költségvetés tárgyalása időszakában be kell nyújtani, meg kell vitatni és meg kell csinálni. Ehhez a törvénymódosításhoz maga az egészségügyi miniszter ötperces expozét tudott tartani.
(21.10)
Még egyszer hangsúlyozom: nincs benne semmi halaszthatatlan, semmi olyan, ami nélkül ne működne a dolog a jelenlegi hatályos szabályozás alapján. Ez az egy tétel, ez a "meg kell vonni a táppénzt" című tétel valóban kritikus, ezt pedig nem lehet elfogadni. Tényleg nem tudom: miért foglalkozunk ezzel?! Köszönöm a figyelmüket. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť