KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Ház! Nagyon rövid időre kértem szót. Megnéztem a társadalombiztosítás költségvetését, hogy vajon indokolja-e költségvetési oldalról esetleg bármi tényező, hogy a kormányzat a törvényt módosítsa. Nos, azt kell látnom, hogy nincs ilyen indok! Most nem tudom idézni, mert közben leesett a földre a törvényjavaslatom (Göndör István felveszi.), de benne van a '98. évi tervezett és tényleges táppénzkifizetés. Én úgy gondolom, bár törekedni kell nyilván arra, hogy minden kiadási előirányzatot mérsékeljünk, de az látszik, hogy éppen a táppénzek oldalán nincs kritikus helyzetben a költségvetés. Hiszen ha megnézzük a költségvetési számokat, akkor azt lehet látni, hogy a tervezetthez képest idén kisebb a táppénzkifizetés, és ha jól megnézzük, hogy 1999-re mit tervez a kormány táppénzkifizetésben, azt látjuk, hogy egész minimális mértékben haladja meg a '98. évi előirányzatot.
Most már számokat is tudok mondani: a '98. évi előirányzat 42 milliárd forint volt, ennek a várható összege 40 milliárd lesz, a '99. évi előirányzat pedig 46,8 milliárd. Nyilván ezzel nem akarom azt mondani - még egyszer ismétlem -, hogy nem kell törekedni arra, hogy tényleg csak azok kapjanak táppénzt, akik arra jogosultak, de költségvetési oldalról sem magyarázható a kormánynak az a szándéka, amit képviselő asszony és más képviselőtársak is szeretnének módosító indítvánnyal korrigálni. Éppen ezért azt gondolom, az lenne kívánatos, ha itt lenne az egészségügyi kormányzat minisztere vagy politikai államtitkára, hogy ezt a módosító indítványt támogassák.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť