ENDRE SÁNDOR

Full text search

ENDRE SÁNDOR
ENDRE SÁNDOR (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Az elmúlt négy év során, tehát az előző ciklusban a pedagógusok fizetésének reálértéke közel 40 százalékkal csökkent. Ez a csökkenés olyan mérvű már, hogy veszélyezteti az oktatás minőségét. Az a pedagógus ugyanis, aki a napi megélhetési gondokkal kell hogy küszködjék, aki saját megélhetésének biztosításáért külön munkát kell hogy vállaljon, fáradtan megy a gyerekek közé, és szakmailag is lemarad a kor követelményeitől.
A kormány többször kifejezte, a polgárok véleményével egyező módon, többet akar elvárni az iskoláktól, a pedagógusoktól. A munkanélküliség, a megélhetési gondok által elbizonytalanodott családok gyermekeinek önmagában is nagyobb munkát jelent a nevelő-oktató munka. A tanítók, tanárok 1994-től minden évben ígéretet kaptak, de csak ígéretet arra, hogy fizetésük legalább megtartja a reálértékét. Mára már nemcsak a fizetésük vásárlóereje csökkent, hanem a hitük is. Tehát olyan helyzet állt elő, amely, azt gondolom, mindenképpen válaszra kényszerít bennünket.
Kérdezem miniszter urat, hogy az ígéreten kívül mire számíthatnak a pedagógusok.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť