DR. JÁRAI ZSIGMOND

Full text search

DR. JÁRAI ZSIGMOND
DR. JÁRAI ZSIGMOND pénzügyminiszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! A Reállízing 2000 kötvényt a Reálszerviz Közös Vállalat bocsátotta ki azzal a céllal, hogy a begyűjtött pénzt lízingügyletekkel kihelyezze, s ezek teljesülésével a kötvények kifizetését lejáratkor biztosítsa. Tehát visszafizetni a kötvényeket lejáratkor 2000-ben a Reálszerviz Közös Vállalatnak kell majd.
A Reál Bróker Kft. azonban vállalta, hogy a kötvényeket lejárat előtt visszavásárolja, és azokat forgalmazza. Ennek a vállalásának '98. július 1-jétől nem tesz eleget a Reál Bróker Kft., pénzügyi okokra hivatkozva.
Ezért az Állami Pénz- és Tőkepiaci Felügyelet az elmúlt héten levélben felszólította a Reál Bróker Kft.-t, hogy a kötvény kibocsátásakor vállalt kötelezettségének tegyen eleget, s vásárolja vissza lejárati idő előtt is mindenkitől a kötvényeket. Amennyiben ezt nem teszi meg, így mindazok, akik lejárat előtt akarnak a pénzükhöz jutni, a bírósághoz fordulhatnak, és javaslom is nekik, hogy forduljanak a bírósághoz, peres úton visszakövetelhetik pénzüket a forgalmazótól.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť