ELNÖK (dr. Áder János)

Full text search

ELNÖK (dr. Áder János)
ELNÖK (dr. Áder János): Tisztelt Országgyűlés! Most a támogatott módosító javaslatokról határoz az Országgyűlés. Felhívom figyelmüket, hogy ezek kizárják az ajánlás 23., 24., 32. pontjaiban lévő javaslatok elfogadását. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 213 igen szavazattal, 66 nem ellenében, 3 tartózkodással elfogadta.
Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyekről a Házszabály értelmében még szavazni lehet. Az ajánlás 3. pontjában Herczog Edit a törvényjavaslat 1. § (9) bekezdése módosítását javasolja. Indítványában az adókötelezettséget nem befolyásoló tényezők felsorolásnak egyik elemét kívánja elhagyni. Egyik bizottság sem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 62 igen szavazattal, 215 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 4. pontjában Bauer Tamás a törvényjavaslat 2. §-ában a törvény 1/A. §-a elhagyását kezdeményezi. Az alaprendelkezés a rendeltetésszerű joggyakorlás kötelezettségét mondja ki az adójogviszonyokban.
(17.50)
Felhívom figyelmüket, hogy a javaslat elfogadása kizárja a kiegészítő ajánlás 1. pontjában lévő indítványt. Először Bauer Tamás javaslatát teszem fel szavazásra az ajánlás 4. pontja szerint. Egyik bizottság sem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 89 igen szavazattal, 194 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most Bauer Tamás javaslatát teszem fel szavazásra a kiegészítő ajánlás 1. pontja szerint, amely pontosításokat tartalmaz. Egyik bizottság sem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 92 igen szavazattal, 194 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 9., 21., 27., 46., 49., 50. és 54. pontjaiban Farkas Imre és Soós Győző a törvényjavaslat 3. §-ában a törvény 3. § (1) bekezdés a) pontjának módosításával a törvény hatályát tartalmazó rendelkezést kívánják megváltoztatni, és ezt a normaszöveg további részén átvezetni. Ennek alternatívája Keller Lászlónak az ajánlás 10. és 29. pontjaiban lévő indítványa.
Először Farkas Imre és Soós Győző javaslatát teszem fel szavazásra az ajánlás 9., 21., 27., 46., 49., 50. és 54. pontjai szerint. Felhívom figyelmüket, hogy a 32. pont is része a javaslatsornak, de ezt a korábban elfogadott módosító javaslatok kizárják. Egyik bizottság sem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 84 igen szavazattal, 194 nem ellenében, 16 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most Keller László javaslatát teszem fel szavazásra az ajánlás 10. és 29. pontjai szerint. Egyik bizottság sem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 80 igen szavazattal, 188 nem ellenében, 16 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 14. pontban Szili Katalin és további képviselők a törvényjavaslat 4. §-ában a törvény 11/A. § (9) bekezdése bevezető mondatának módosítását javasolják, az illetékes állami adóhatóság megnevezésének pontosításával. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 100 igen szavazattal, 193 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 15. pontban Farkas Imre és Soós Győző a törvényjavaslat 4. §-ában a törvény 11/A. § (9) bekezdése felvezető mondatában a bejelentési határidőt 30 napra megemelik. Egyik bizottság sem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 87 igen szavazattal, 209 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 16. pontban Farkas Imre és Soós Győző a törvényjavaslat 4. §-ában a törvény 11/A. § (9) bekezdése b) pontjának módosításával a 2 millió forintot meghaladó értékben teljesített készpénzszolgáltatásra is meg kívánják állapítani a bejelentési kötelezettséget. Egyik bizottság sem támogatja.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 83 igen szavazattal, 213 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 18. pontban Szili Katalin és képviselőtársai a törvényjavaslat 5. §-ában a törvény 13. § (2) bekezdése szövegpontosítását kezdeményezik. Egyik bizottság sem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 100 igen szavazattal, 191 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 26. pontban Szili Katalin és további képviselők a törvényjavaslat 14. §-a (1) bekezdésében a törvény 45. § (5) bekezdése szövegpontosítását kezdeményezik. Egyik bizottság sem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 86 igen szavazattal, 210 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 30. pontban Bauer Tamás a törvényjavaslat 15. §-ában a törvény 47. § (4) bekezdése c) pontjának elhagyását javasolja. Az alaprendelkezés szerint az adóhatóság az adótitokról nem a felügyelő miniszter, hanem a főigazgató engedélye alapján tájékoztatja a törvényben meghatározott feladatkörében eljáró nemzetbiztonsági szolgálatot. Egyik bizottság sem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 103 igen szavazattal, 194 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 34. pontban Keller László a törvényjavaslat 17. §-ában a törvény 50. § (7) bekezdése elhagyását indítványozza. Az alaprendelkezés speciális illetékességi szabályokat tartalmaz. Egyik bizottság sem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 82 igen szavazattal, 187 nem ellenében, 18 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 36. pontban Bauer Tamás és a 37. pontban Kertész István a törvényjavaslat 18. §-ában a törvény 56. § (3) bekezdésének módosításával a helyszíni ellenőrzés szabályát kívánják megváltoztatni. A két indítvány egymás mellett is elfogadható.
Először Bauer Tamás javaslatát teszem fel szavazásra az ajánlás 36. pontja szerint. Egyik bizottság sem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 100 igen szavazattal, 194 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most Kertész István javaslatát teszem fel szavazásra az ajánlás 37. pontja szerint. Egyik bizottság sem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 104 igen szavazattal, 191 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 41. pontjában Farkas Imre és Soós Győző a törvényjavaslat 20. §-ában a törvény 74. § (13) bekezdése b) pontjának elhagyását kezdeményezik, amely a mulasztási bírság egyik szabályát tartalmazza. Egyik bizottság sem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 105 igen szavazattal, 190 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal végére értünk. Van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem határozott az Országgyűlés? (Nincs ilyen jelzés.) Ilyen jelzés nem érkezett.
(18.00)
A zárószavazásra várhatóan jövő heti ülésünkön kerül sor.
Tisztelt Országgyűlés! A pénzügyminiszter úr kérésére - további bizottsági egyeztetésekre figyelemmel - az általános forgalmi adóról szóló törvényjavaslat módosító javaslatainak határozathozatalára csak a jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť