DR. SZENTGYÖRGYVÖLGYI PÉTER

Full text search

DR. SZENTGYÖRGYVÖLGYI PÉTER
DR. SZENTGYÖRGYVÖLGYI PÉTER (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársam! A mondandóm egyetlen sorában vagy egyetlen száma tekintetében sem volt csúsztatás, mindet a 251/1. számú jelentésből vettem. Kétségtelen, hogy húztam bizonyos párhuzamot aközött, hogy meg kellett szüntetni az önkormányzatokat és hogy a zárszámadás, illetőleg annak ellenőrzése milyen hiányosságokat vet fel, de ezt nemcsak az 1997. évi zárszámadásból elolvasottakra alapoztam, hanem utaltam arra is, hogy amikor az önkormányzatok létrejöttek, már akkor voltak hasonló viták, és az Állami Számvevőszék a saját jelentéseiből kitűnően is évekre visszamenően mindig ugyanazokat a hiányosságokat hozta fel és írta le, és igazából mégsem történt semmi.
(19.00)
Nem hoztam fel egyébként minden példát, ami az Állami Számvevőszék jelentéséből kiderül. Nem szóltam külön a Vír Kft. botrányos ügyéről, amit az újságokban lehetett olvasni, és most sem akarom már előadni, de mindez nyilván azt jelentette, amit egyébként az Alkotmánybíróság is mondott, hogy nem is voltak közhatalmi jogosítványai az önkormányzatoknak, tehát igazán a léte is kétségbe vonható volt. Éppen ezért nem volt arra kötelezhető, és nem is lehetett igazán elvárni tőle, hogy a közpénzeket megfelelő módon kezelni, felügyelni tudja. Részben ez volt a mondanivalóm, amire a számokkal és hiányosságokkal akartam rávilágítani, de azok egyike sem volt csúsztatás, hanem mind le van írva az Állami Számvevőszék jelentésében.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť