KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Igen! Tisztelt Elnök Úr! Jeleztem a hozzászólásomban, hogy a zárszámadásnak elég sajátos módon része 1998 is. Egy 55 milliárdos hiány mögött, úgy gondolom, indokolt keresni a társadalombiztosítás pénzügyi és egyéb gazdasági folyamatait. Nagyon sajnálom, elnök úr, hogy úgy látja, hogy nem indokolt. Ha elnök úrnak lett volna ideje áttanulmányozni ezt a zárszámadást, annak indoklását, akkor valószínűleg nem szólít fel arra, hogy beszéljek most az 1997. évről, hiszen a záró rendelkezések között nagyon masszív és lényeges törvényi előírások vonatkoznak 1998-ra. Elnök úr, engem is meglepett, hogy ez így van, de így van, és akkor nekünk 1998-ról beszélni kell. Egyébként, ha elnök úr nem szakítja félbe a hozzászólásomat, akkor már be is fejeztem volna.
(A jegyzői széket Molnár Róbert foglalja el.)
Szerettem volna felhívni a figyelmet arra, hogy úgy tárgyalunk 1998-ról, hogy nem vagyunk a '98-as folyamatok ismeretében, annak birtokában. Erre szerettem volna ráirányítani a figyelmet, hiszen Szentgyörgyvölgyi Péter képviselőtársam arról beszélt, hogy itt mennyire szükséges volt megszüntetni az önkormányzatokat, hiszen - egyébként itt jött be az 1998 a képviselőtársam hozzászólásába - meg kell nézni a zárszámadást, hogy az mennyire támasztja alá a '98-as folyamatokat. Elnök úr, úgy érzem, hogy végig korrektül a zárszámadási törvényjavaslatról beszéltem. Szeretném ráirányítani az Országgyűlés figyelmét arra, hogy milyen lényeges módosítást tartalmaz a '97. évről szóló zárszámadás, amely elfogadásához - úgy érzem - a képviselők nincsenek kellően felkészülve.
Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť