HEGYI GYULA

Full text search

HEGYI GYULA
HEGYI GYULA (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Köszönöm miniszter úr válaszát. Hadd kezdjem azzal, hogy én is jól ismerem Cox urat, annál is inkább, mert ugyanannak a szociális bizottságnak vagyok a tagja az Európa Tanácsban, aminek ő elnöke. Az ő álláspontja és az Európa Tanács álláspontja úgy fogalmaz, hogy legkésőbb májusig az Európa Tanács valamennyi tagállama ratifikálja a chartát; nem az, hogy lehetőleg csak májusban, hanem legkésőbb májusig. Egyébként természetesen a magyar állampolgároknak is érdekük, hogy minél előbb részesüljenek mindazokban a szociális alapjogokban, amelyeket a charta nyújt számukra.
Miniszterelnök úr néhány héttel ezelőtt Amerikában kijelentette, hogy Magyarország gazdaságilag olyan jól áll, hogy a Világbanknál már nettó befizetőkké léptünk elő. Azt gondolom, ennek lehet örülni, de ha a Világbank támogatását megengedhetjük magunknak, akkor talán a Szociális Charta ratifikálására is elérkezett az idő. Egyébként nem hiszem, hogy itt érdemes az előző kormányokra mutogatni, hiszen mi is mondhatnánk, hogy '91 és '94 között sem ratifikálták. Valóban érdekünk, hogy mindannyiunk érdekében, az egész magyar társadalom érdekében megszülessék a ratifikáció, és reméljük, hogy erre minél előbb sor kerül.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť