DR. KÓRÓDI MÁRIA

Full text search

DR. KÓRÓDI MÁRIA
DR. KÓRÓDI MÁRIA (SZDSZ): Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Országgyűlés! A helyi önkormányzatok adósságrendezési eljárásáról szóló 1996. évi XXV. számú törvény egyes rendelkezéseinek jelenleg is hatályos szövegét az 1998. évi költségvetési törvény megváltoztatta 1998. december 1-jei hatállyal. A változtatás azt célozta, hogy a jövőben az önkormányzati tulajdonban álló, de az egészségügyi ellátórendszer részeként működő kórházak eladósodása esetén is a helyi önkormányzatok adósságrendezési eljárásáról szóló 1996. évi XXVI. számú törvény alapján nyíljon mód adósságrendezési eljárás lefolytatására. Az egészségügyi intézmények gazdasági gondjait ilyen körülmények között nem lehet kizárólag az önkormányzatokra terhelni. A kórházak finanszírozása nem az önkormányzatok belügye.
A törvény hatálybalépése ahhoz az időponthoz igazodik, amikor a költségvetés által meghatározott módosítás is hatályba lépne, azt egy nappal megelőzi. Ezáltal az eredeti jogszabályi állapot minden külön intézkedés nélkül helyreáll.
Annak érdekében, hogy a hatályos törvényi rendelkezéseknek eleget tudjunk tenni, jelen előterjesztés szerinti módosítást az Országgyűlésnek legkésőbb 1998. november 30-áig el kell fogadnia. Ezért tisztelettel kérjük, hogy támogassák a sürgősségi indítványunkat.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban. - Általános zaj.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť