DR. HACK PÉTER

Full text search

DR. HACK PÉTER
DR. HACK PÉTER (SZDSZ): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Én csak Pokol Béla felszólalására szeretnék reagálni abban a vonatkozásban, hogy azt gondolom, ha vitanormákat akarunk megszabni, Pokol Bélának is lenne mit keresnie, ha a gerendákat akarná a saját szemében megtalálni. Hiszen az a vitanorma, amely a hallgatóságot nem vonja be annak a megmagyarázásába, mi a különbség egy etikai kódex - véleményem szerint is - más természetű szabályozása és egy intézmény bírói kikényszerítése között, azt gondolom, az általános normákon túl van.
Mint ahogy a pirulás tekintetében is Pokol Bélának lenne oka pirulni, aki a bizottsági ülésen is többször megismételte, miszerint nyugat-európai tapasztalatokról van szó, különböző nyilatkozataiban németországi, majd a bizottsági ülésen franciaországi példákra hivatkozik, és amikor alkalmunk volt utánanézni, mindegyikről kiderült, hogy egyik sem igaz. Lehet, hogy a mai ülésen - saját szavaival élve - talál egy másikat, de azért azt gondolom, Pokol Bélának a legkevesebb erkölcsi alapja sincsen bárkinek szemrehányást tenni, aki a javaslatával ellentétes véleményre jutott.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)
(15.20)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť