KERTÉSZ ISTVÁN

Full text search

KERTÉSZ ISTVÁN
KERTÉSZ ISTVÁN (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Köszönöm a szót. A 3. számú javaslatomhoz szeretnék hozzátenni néhány gondolatot. Az államháztartási törvénynek a célzott módosítása azt a szándékot tükrözi, hogy a kormány lehetőleg a törvények keretein belül nyújtsa be az 1999. évi költségvetési javaslatát. Az államháztartási törvény módosítási javaslata egy pont kivételével meg is felel ennek a célnak, ezt a pontot javasoltam módosításra, ami a kormány költségvetési koncepciójának benyújtási határidejét hivatott módosítani.
A kormány eredeti javaslata szerint július 31-éig kellett volna benyújtani a koncepciót, ami már usque két hónappal elmúlt. Ha ezt a törvényjavaslatot ebben az állapotában hagyjuk meg, akkor már most megállapítható, hogy az Orbán-kormány a saját törvényét is megsértette. Ezért úgy gondolom, hogy jogos az az igény, hogy ebben az évben, amikor az államháztartási törvény módosulása ezáltal bekövetkezik, ez a határidő október 31-ére változzon, és ezáltal az Orbán-kormány ezt a pontot is be tudja tartani - mint a határidők egyikét.
Köszönöm figyelmüket. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť