DR. ORBÁN VIKTOR

Full text search

DR. ORBÁN VIKTOR
DR. ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt szabaddemokrata Képviselő Úr! (Közbeszólások az MSZP padsoraiból.) A Kisgazdapárt és a Fidesz-Magyar Polgári Párt közötti megállapodás a magyar jogrend egyetlenegy pontját sem sérti, ezért nem áll szándékunkban attól elállni, mi több, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy ezt a megállapodást betartsuk. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
(14.20)
Ami a szóban forgó kérdést illeti: a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvény szerint a Magyar Nemzeti Bank alelnökeit a köztársasági elnök nevezi ki. A javaslatot a jegybank elnöke teszi meg, amelyet - egyetértés esetén - a miniszterelnök terjeszt elő a köztársasági elnöknek. A javasolt személyt az Országgyűlés illetékes bizottsága is meghallgatja. Az alelnöki kinevezés rendjét tehát a törvény meggyőződésem szerint körültekintően és megnyugtatóan szabályozza. A szabályozásból az is kiderül, hogy az alelnök személyét illetően a Magyar Nemzeti Bank elnökének és a miniszterelnöknek egyetértésre kell jutnia.
Én, amit vállaltam, megteszem. Ha a Kisgazdapárt a szakmai szempontoknak megfelelő, az én támogatásomat is bíró jelöltet állít, javasol számomra, akkor a Nemzeti Bank elnökével folyó egyeztetés során ezt a személyt fogom majd támogatni. Ehhez jogom van, sőt mi több, kifejezetten ezzel a kötelezettséggel ruház fel engem a vonatkozó törvény.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť