DR. MEDGYASSZAY LÁSZLÓ

Full text search

DR. MEDGYASSZAY LÁSZLÓ
DR. MEDGYASSZAY LÁSZLÓ (MDF): Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Asszony! Pannonhalma nagyközség önkormányzata 1991-ben a megyei mentőszolgálattal karöltve tervbe vette, hogy Pannonhalmán egy mentőállomás létesüljön, amely részben mentesítené a győri mentőszolgálatot feladatai teljesítése alól, részben lehetővé tenné a Pannonhalma környékén lévő tíz-tizenkét községnek, hogy a mentő a riasztástól számított 7-8 perc alatt elérje, míg ez az idő ma Győrből 20-25 perc, ami az európai normáknak nem felel meg. Az önkormányzatnak nem volt anyagi lehetősége, hogy ezt megvalósítsa, így '95-ben egy alapítványt hoztak létre, amely alapítvány, bár összegyűjtött nagyon sok magánadományt is, kevésnek bizonyult a mentőállomás létesítésére.
1997. április 21-én itt, a parlamentben kérdést intéztem Kökény miniszter úrhoz, aki pozitív választ adott: segíti a minisztérium a mentőállomás létesítését. Ebben az évben februárban érdeklődtem, mivel az ügyek jól haladtak előre, hogyan áll a kérdés, a költségvetésben szerepel-e a pannonhalmi mentőállomás ügye. Egy nagyon udvarias köztisztviselőtől azt a választ kaptam telefonon, hogy igen, 28 millió forint el van különítve. És én már majdnem a sajtóhoz mentem az örömhírrel februárban, hogy íme, Pannonhalma polgárai, jön a mentőállomás! Amíg a mentőszolgálat főigazgatója a pénzt kereste a minisztériumban, a pénz eltűnt. Volt pénz, nincs pénz. Közben jöttek a választások, más ügyek kerültek előtérbe, és a kérdés elnapolásra került.
Az új kormány elkezdte működését; gondolom, a minisztériumban is leltárt csináltak. Szeretném megkérdezni, államtitkár asszony, hogy nem találták-e meg valahol ezt a 28 millió forintot, és várható-e, hogy lesz mentőállomás Pannonhalmán, és ha lesz, mikor lesz.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť