HEGYI GYULA

Full text search

HEGYI GYULA
HEGYI GYULA (MSZP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Miniszterelnök Úr! Örülök, hogy én lehetek az első, aki azonnali kérdést tesz fel ebben az Országgyűlésben a miniszterelnök úrnak, és remélem, hogy őszinte választ várhatok a kérdésemre, elsősorban nem magam, hanem több millió nyugdíjas nevében. (Derültség a kormánypárti padsorokban.)
Igen, több nyugdíjas szervezet vezetőjével volt alkalmam beszélni, és mindannyian tényként állapították meg azt, ami kétségbevonhatatlan valóság, hogy a jelenleg hatályos törvények szerint a következő esztendőre körülbelül 19,5-20 százalékos nyugdíjemelés jár a hárommillió nyugdíjasnak. Érdemes megemlíteni ezenkívül, hogy nagyon sok szociális juttatás is az öregségi nyugdíjminimumhoz van indexálva: a gyermeknevelési támogatás, a munkanélküliek jövedelempótló támogatása, a rendszeres szociális segély, az időskorúak járadéka és más juttatások is. Így tehát valóban több millió ember érdekelt ebben az országban, hogy ez a bizonyos 20 százalékos emelés megtörténjék. Ehhez képest a miniszterelnök úr és önt követően több más kormánypárti politikus is úgy fogalmazott, hogy jövőre csak 13-14 százalékos emelésre számíthatnak a nyugdíjasok és mindazok, akik különböző szociális járadékban részesülnek.
Ezek után, azt hiszem, jogos feltenni azt a kérdést, amelyre mindeddig nem kaptunk egyszerű, érthető, egyenes választ, hogyha a jelenlegi törvény szerint 20 százalékos emelés jár és a miniszterelnök úr 13-14 százalékkal számol, akkor milyen technikával akarja ezt megvalósítani. Magyarán: tervezik-e egy olyan törvénymódosítás benyújtását, amelynek alapján a nyugdíjasok és mindazok, akik ezekből a szociális járadékokból élnek, 20 százalék helyett csak 13-14 százalékos emelést kapnak? És természetesen mikor tervezi ennek a törvénymódosításnak a benyújtását a tisztelt kormány?
Köszönöm. (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť