DR. JÁRAI ZSIGMOND

Full text search

DR. JÁRAI ZSIGMOND
DR. JÁRAI ZSIGMOND pénzügyminiszter: Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Asszony! Először is szeretném elmondani, hogy a kormány álláspontja szerint a gazdasági növekedés legfontosabb célja az, hogy javítani lehessen a családok életkörülményein, a családokat jobb helyzetbe lehessen hozni és a jövő generációknak egyenlő esélyt lehessen teremteni arra, hogy a későbbi gazdasági növekedésben egyformán tudjanak részt venni, egyenlő eséllyel jussanak az oktatási lehetőségekhez, az egészségügyi lehetőségekhez. Ez ugyan egy társadalmi kérdés, de úgy gondolom, hogy ez gazdaságilag is racionális. Ez egy olyan befektetés, amely a jövőben fog megtérülni, s a jövő gazdasági növekedését fogja gyorsítani.
Eddig több ilyen intézkedés történt már. Az első volt a családi pótlék kiterjesztése, a második a tandíj-kötelezettség eltörlése, a harmadik pedig, amit a kormány rövidesen a tisztelt Ház elé fog terjeszteni, a gyermekkedvezmények az adórendszerben.
A kormány javaslata szerint az egy- és kétgyermekesek gyermekenként évi 12 ezer forintot, a három vagy több gyermeket nevelők gyermekenként évi 15 600 forintot vonhatnak majd le az adójukból. Ez azt jelenti, hogy átlagos adóterheléssel számolva az egygyerekes családokban évi 60 ezer, a kétgyerekes családokban évi 120 ezer, a háromgyerekes családokban évi 234 ezer forint adóalap után nem kell majd adót fizetni. Ez a teljes adókiesés a költségvetésnek körülbelül 21 milliárd forintjába fog kerülni, amit sajnos más adóterhek növelésével kell pótolni.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť