DR. ORBÁN VIKTOR

Full text search

DR. ORBÁN VIKTOR
DR. ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! A kormány, emlékezetem szerint szinte minden eddigi ülésén az úgynevezett miniszterelnöki vagy miniszteri "egyebek" között tárgyalta, és így nyomon követte azt a helyzetet, amit az előbb ön vázolt. Ön is tudja, hogy a kormány július elején alakult, mezőgazdasági szempontból nehéz helyzetben. Azonnali lépéseket kellett tenni. Meggyőződésem, hogy a Kisgazdapárt elnöke, aki a mezőgazdasági miniszteri teendőket is ellátja, ez idáig, a nehéz körülményeket is figyelembe véve, minden, a kormánytól elvárható lépést megtett annak érdekében, hogy a termelők helyzetét enyhítse, és minden alkalommal, ahogyan említettem, szinte hetente tájékoztatta is ezekről a lépésekről a kormányt.
Válaszképpen először engedje meg, hogy elmondjam önnek azt, amit eddig tettünk, talán érzékeltetendő, hogy nem töltöttük hiába a mögöttünk hagyott napokat.
Először: lehetőséget teremtett a kormány a kalászos gabonák tárolásának támogatására.
Másodszor: megkezdődött a búza garantált áras felvásárlása.
Harmadszor: július hónapban már pályázatos exporttámogatást hirdettünk meg.
Negyedszer: augusztus 1-jétől a kormányzat megszüntette a búza és kukorica exportengedélyezési kötelezettségét, valamint a letéti díjat is, így mind pénzügyi, mind adminisztratív terheket csökkentett. Később kiterjesztettük az exporttámogatást mindenféle minőségű búzára, takarmányozási és étkezési célúra egyaránt. Valamelyest enyhítettük a minőségi követelményeket a garantált áras felvásárlásnál.
Ennyit tudtunk ez idáig tenni, azzal az örökölt helyzettel, amelyet mindannyian ismerünk, akik követjük a magyar mezőgazdaság helyzetének alakulását. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť