DR. GÓGL ÁRPÁD

Full text search

DR. GÓGL ÁRPÁD
DR. GÓGL ÁRPÁD egészségügyi miniszter: Elnök Asszony! Képviselőtársam! Tisztelt Ház! Bár hosszú címe van ennek a törvénynek, de leginkább úgy ismerjük, mint kórházbezárási törvényt. Igazából csak 1996-ban működött, és a kiindulás évében sem teljesítette azt a célt, amelyért létrehozták. Nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, mert sem a járóbeteg-, sem a fekvőbetegszférában nem egyenlített ki semmit. Megmaradt a közel kétszeres különbség az ágyarányban, és megnőtt - mivel bizonyos trükkökre adott lehetőséget a mintegy 10 százalékos változtatás - a legrosszabb helyzetben lévő Nógrád megye és a központi térség járóbeteg-óraszáma.
Olyannyira nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, hogy 1997-ben már nem is került alkalmazásra, az idén pedig úgy vettük át a tárcát, hogy mulasztásos törvénysértés volt, mert ebben az évben sem kerültek kiadásra a szükséges utasítások, rendeletek.
(15.00)
Ebből adódott az, hogy az őszi törvénykezési javaslatok közé betettük a LXIII. törvény változtatását, mert a rendszert valóban át kell alakítani a tényleges szükségleteknek és feladatoknak megfelelően.
Mit tettünk az esélyegyenlőtlenség megváltoztatására? Létrehoztunk a minisztériumon belül egy szakmai csoportot, mely a szükségletekre építve kidolgozza a javaslatát. Ki fogjuk alakítani a költséghatékony felhasználás módját.
Megszüntettük, illetve eredménytelennek minősítettük a világbanki konzorciumi pályázatot, amely 7 milliárd forintot adott volna egy régiónak, míg a többieknek semmit, tovább fokozva az aszimmetriát. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Úgy gondoljuk, hogy konkrét lépésnek tekinthető a sürgősségi rendszer felépítése.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok padsoraiban. - Csurka István tapsol.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť