KATONA KÁLMÁN

Full text search

KATONA KÁLMÁN
KATONA KÁLMÁN közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Asszony! Szeptember 1-jén nagy örömmel vettem részt az M3-as autópálya Gyöngyös-Füzesabony közötti 43 kilométer hosszú szakaszának átadásán, amit az érintett polgármesterek, a térség lakosai nagy örömmel fogadtak. Az ott jelen lévők hallhatták, hogy az M3-as továbbépítésére személyesen vállaltam kötelezettséget.
A finanszírozás tekintetében kétségtelenül olyan gondokkal is szembe kell néznünk, mint a hitelezők elbizonytalanodása. Nem szeretek visszafelé nézni, miniszterként - azt gondoltam - építenem kell, de a kérdés sajnos egy pillantást kikövetel tőlem. A gondok ugyanis akkor keletkeztek, amikor az előző kormány először tavaly júliusban, majd szeptemberben elhalasztotta a díjfizetés bevezetését. Nyilván választási megfontolásokból tette ezt, és mint köztudott, a hitelezők akkor szüntették be az átutalást.
Az új kormány elhatározta az új díjpolitika elkészítését. Most készült el azzal a munkával, amely egy olyan koncepciót dolgozott ki, amely megfelel a közvélemény akaratának és különösen annak a közlekedéspolitikai alapelvnek, amely minél nagyobb forgalom autópályára terelését fogja elősegíteni, és azt is megoldja, hogy minél kevesebb autó kerüljön a 30-as útra a díj bevezetése következtében.
A díjpolitikánk ilyen célokat fog megvalósítani, ezt az anyagot a gazdasági kabinet holnap délelőtt fogja megtárgyalni, és ezt követően a hitelezők képviselőivel holnap délután fogunk találkozni. Remélhetőleg nagyon rövid időn belül eloszlatjuk azokat a kételyeket, amelyeket ön felvetett, és nyugodt lelkiismerettel ígérhetem önnek és az összes választónak, hogy az M3-as építése tovább folytatódik az előírt menetrendnek megfelelően.
Köszönöm a figyelmét. (Taps a Fidesz padsoraiból.)
(16.30)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť