T. ASZTALOS ILDIKÓ

Full text search

T. ASZTALOS ILDIKÓ
T. ASZTALOS ILDIKÓ (SZDSZ): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Nagyon sokan örültünk, amikor szeptemberben az előző kormány szándékainak megfelelően elkészült az M3-as autópálya Gyöngyös-Füzesabony közötti szakasza. Észak-Magyarországon azonban többen félve hallják azokat a sajtónyilatkozatokat, amelyeket az autópálya megnyitása kapcsán lehetett hallani, azt, hogy esetleg leállhat az M3-as autópálya építése. Az elmúlt ciklus kormánya ezzel szemben a gyorsítást ígérte. A Fidesz, a Kisgazdapárt, tehát a mai kormánykoalíció programjában is nagyon hangsúlyosan szerepelt az autópályák, az autóutak építése.
Ismereteink szerint az alapvető ok, amely miatt elbizonytalanodás van az autópálya építése kapcsán, pénzügyi természetű. Ez nemcsak a jövőre vonatkozik, hanem az elmúlt idők számláinak kifizetésében is akadozások vannak, és ezek nyilván a befektetőket is elbizonytalanítják.
Kérdezem miniszter urat, hogy miért nem teszi meg a kormány a szükséges lépéseket az eredetileg tervezett és előkészített ütemterv teljesítése érdekében, mely szerint a Füzesabony utáni szakasz kivitelezését idén október 1-jével már meg kellene kezdeni. Mivel nem láthatjuk a költségvetés tervezetét, és nem hallottuk miniszter úrtól, hogy milyen tervei vannak a pénzügyi finanszírozást illetően, ezért kérdezném, hogyan kívánják feloldani az M3-as bizonytalan finanszírozási helyzetét, amely egyaránt kiterjed a már elvégzett munkák számláinak kiegyenlítésére, a költségvetési kötelezettségvállalások teljesítésére, valamint az utóbbi hetekben napvilágot látott tarifaígéretekből eredő pénzügyi kátyúk kitöltésére.
Kérem miniszter úr válaszát. Köszönöm megtisztelő figyelmét.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť