DR. GIDAI ERZSÉBET

Full text search

DR. GIDAI ERZSÉBET
DR. GIDAI ERZSÉBET (MIÉP): Köszönöm a választ. Talán csak annyit jegyeznék meg, hogy ekkor épp nem volt az Állami Számvevőszéknek elnöke, hanem alelnökei voltak, és az alkotmány szerint csak formailag ellenőrizhet az Állami Számvevőszék. Az egyik alelnök aláírta, Nyikos László nem írta alá ezt a fajta adósságcserét, és a tartalmi ellenőrzés nem történt meg.
Tehát ebből következően én megköszönöm az ön válaszát, és kezdeményezni is fogjuk az Állami Számvevőszéknél, és itt a parlamentben is, hogy egyrészt ennek az adósságcserének a hátterét, belső összetételét, a tételes kimutatást meg kell vizsgálni, összekapcsolva természetesen a Magyar Nemzeti Bank tevékenységének a vizsgálatával, amely mint állami tulajdon a parlament felügyelete alá tartozik, és ezen keresztül természetesen az Állami Számvevőszék ellenőrzése alól sem húzhatja ki magát, tehát a kettőt összekapcsolva fogjuk kezdeményezni ennek a vizsgálatát.
Köszönöm szépen. (Taps a MIÉP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť