ORBÁN VIKTOR

Full text search

ORBÁN VIKTOR
ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Asszony! Kérdésére a következőket tudom válaszolni. 1997. január 2-án az állam és a Magyar Nemzeti Bank között megvalósított deviza-adósságcsere végrehajtását rendkívüli feladatként az Állami Számvevőszék ellenőrizte. Az adósságcserével kapcsolatban létrejött hitelszerződést az Állami Számvevőszék elnöke ellenjegyezte.
A kormány részéről nem tudok olyan okról, amely indokolná, hogy kételkedjünk az Állami Számvevőszék véleményében. Azonban önök is tudják, hogy az Állami Számvevőszék nem a kormány szerve. Az Állami Számvevőszék a parlament ellenőrzése és felügyelete alatt áll. Semmi akadálya nincs annak, hogy az intézmény gazdája, tehát nem a kormány, hanem a magyar parlament olyan döntést hozzon, amely a parlamentben ülő képviselők szándékaival egybeesik.
Ezért arra kérem önöket, ha az Állami Számvevőszékkel kapcsolatban látnak elvégzendő munkát, akkor bár választható út, hogy a kormányhoz fordulnak, mégis egyszerűbbnek tűnik, ha közvetlenül teszik ezt meg és fordulnak az Állami Számvevőszékhez, hiszen a Számvevőszék az önök irányítása, ellenőrzése és felügyelete alatt áll.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť