BAUER TAMÁS

Full text search

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszterelnök Úr! Amióta ön kormányon van, az ön kormánya által felügyelt rendőrség újra meg újra házkutatást tart a kormány politikai ellenfelévé vált újságíróknál és vállalkozóknál.
(14.40)
Házkutatást tartottak az önöknek kellemetlen dokumentumot közzétevő Juszt Lászlónál vagy a VIP-listát közzétevő Világgazdaság szerkesztőségében. (Révész Máriusz: Ez nektek volt kellemetlen! - Derültség a kormánypártok soraiban.) Az, hogy Juszt László sértett-e államtitkot, vitatott a különböző hatóságok között. Az azonban nem, hogy ugyanazon a napon, amikor házkutatást tartottak nála, a Televízióból is eltávolították.
A VIP-lista, a VIP-hitelek valóban felháborítóak, a VIP-lista nyilvánosságra kerülése valóban sérti a banktitokra vonatkozó törvényt. Csak az nem világos, hogy ki kezdeményezte a VIP-lista összeállítását.
Az első közlés a VIP-listáról az ön kedvenc lapjában, a Napi Magyarországban látott napvilágot júniusban, ugyanakkor az Országgyűlésben egy fideszes képviselő hivatkozott rá egy kérdésben. Önt mindenesetre megnyugtatták, hogy fideszes politikus nem szerepel a listán, más párt vezetőjének nem adtak ilyen felvilágosítást. Vajon ki rendelte meg a VIP-listát, és kinek a páncélszekrényében lehet belőle másolat? Kíváncsi-e erre vajon a rendőrség?
Egy újságíró már megkérdezte a Kormányzati Ellenőrzési Iroda elnökét, hogy volt-e nála házkutatás. Vajon volt-e önnél, miniszterelnök úr, az ön irodájában, az ön munkahelyén házkutatás az ügyben?
Köszönöm szépen. (Taps az SZDSZ és az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť