TÓTH GÁBOR

Full text search

TÓTH GÁBOR
TÓTH GÁBOR (Fidesz). Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Miután azt hiszem, a kérdésemre ön fog válaszolni, ezért önnek teszem fel a kérdést. Tehát kérdezem: igaz-e, hogy a miniszter úr olyan belső utasítást adott ki szóban a Környezetvédelmi Minisztérium munkatársai részére, miszerint országgyűlési képviselők részére semmilyen információt nem adhatnak ki?
Szeretném idézni az Országgyűlés környezetvédelmi bizottsága előtt 1999. december 1-jén a Képviselői Irodaház 567. számú hivatalos helyiségében az egyik helyettes államtitkár úr által jegyzőkönyvbe mondott részt: "Van egy házon belüli szóbeli, tanúk előtt elhangzott miniszteri rendelkezés, az elmúlt egy hónap után, hogy nem kommunikálhatunk országgyűlési képviselőkkel."
Bízom benne, hogy ez csak valami félreértés lehet, mert amennyiben nem, s a miniszter úr ezt valóban komolyan gondolta, abban az esetben komoly gond van. A képviselők jogállásáról szóló törvény alapján "az állami szervek kötelesek az országgyűlési képviselőket megbízatásuk ellátásában támogatni, és részükre a munkájukhoz szükséges felvilágosítást megadni."
A képviselők jogállása keretében biztosított jogunk megsértése részemről még talán csak a kisebbik probléma. A nagyobb gondnak azt tartom, hogy az a több ezer - esetenként több tízezer - választópolgár joga sérül, akik minket demokratikusan megtartott választásokon delegáltak a magyar parlamentbe, azzal, hogy legjobb tudásunk szerint próbáljuk az ő érdekeiket képviselni.
Tisztelt Államtitkár Úr! Kérdezem, hogy a miniszter úr, illetve a helyettes államtitkár úr által a tárca hivatalos álláspontját hallottuk-e, avagy pedig csak írói munkásságának részeként tudhatjuk ezt be, s lesznek-e ennek a kijelentésnek következményei, konzekvenciái. Előre is köszönöm megnyugtató válaszát. (Szórványos taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť