ELNÖK (Gyimóthy Géza)

Full text search

ELNÖK (Gyimóthy Géza)
ELNÖK (Gyimóthy Géza): Amikor majd a jövő évi költségvetésről lesz szó, képviselő úr, akkor tessék szólni. (Derültség.) Őrizzék meg a nyugalmukat a képviselő urak!
A kiegészítő ajánlás 1. és a hozzá kapcsolódó 2., 29., 32., 33., 38., 39. és 40. pontokban Hegedűs Mihály a belvízi hajósok korkedvezményes nyugdíjba vonulása miatt 25 millió forinttal növeli a Nyugdíj-biztosítási Alap kiadásait és bevételeit. Az egészségügyi bizottság támogatja, a költségvetési bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 164 igen, 146 nem szavazattal, 10 tartózkodás mellett elfogadta.
Az ajánlás 6., valamint 7. pontjaiban Csáky András, illetve Schvarcz Tibor és Vojnik Mária a zárt gyógyszerkassza feloldására tesznek javaslatot.
Először a 6. pontot teszem fel szavazásra Csáky András javaslata szerint. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 116 igen, 204 nem szavazattal, 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most a 7. és a hozzá kapcsolódó 8. pontról határozunk, amelyet a bizottságok nem támogatnak. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 122 igen, 188 nem szavazattal, 15 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 9. pontjában Schvarcz Tibor és Vojnik Mária a törvényjavaslat 6. §-a (2) bekezdésének módosításával azt javasolják, hogy a gyógyító-megelőző kiadások előirányzata felhalmozási célú kiadásokat ne szolgáljon. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 126 igen, 198 nem szavazattal, 3 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 10. pontjában Schvarcz Tibor és Vojnik Mária a törvényjavaslat 6. §-a (3) bekezdésének elhagyását javasolják. Az alaprendelkezés az egészségügyi, valamint a pénzügyminiszter átcsoportosítási jogát tartalmazza. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 128 igen, 199 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
(18.20)
Az ajánlás 12. pontjában Schvarcz Tibor és Vojnik Mária, valamint Béki Gabriella a törvényjavaslat 6. § (4) bekezdésének elhagyásával azt kezdeményezik, hogy a gyógyszertámogatás előirányzata ne tartalmazza a háziorvosi ösztönző keretet. Ezzel összefüggésben határozunk az ajánlás 33. pontjában szereplő indítványról is. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 129 igen szavazattal, 199 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 13. pontjában Schvarcz Tibor és Vojnik Mária a törvényjavaslat 6. § (5) bekezdésének elhagyását javasolják. Az alaprendelkezés szerint egyes előirányzat-csoportok más előirányzat túlteljesülése terhére túlléphetők. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 124 igen szavazattal, 197 nem ellenében, 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 20. pontjában Mánya Kristóf és Horváth Zsolt a törvényjavaslat 13. § (1) bekezdésének módosítását kezdeményezik. Lényege: a Wesselényi úti ingatlan, a Club Aliga ingatlan és a működést szolgáló vagyonelemek kivételével az előírt vagyonértékesítést 2000-ben be kell fejezni. Felhívom figyelmüket, hogy a javaslat elfogadása magában foglalja a kiegészítő ajánlás 8. pontjában szereplő indítványt. A bizottságok és az előterjesztő is támogatja, frakciókérésre külön szavazunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 188 igen szavazattal, 132 nem ellenében, 12 tartózkodás mellett elfogadta.
A kiegészítő ajánlás 10. pontjában Vojnik Mária, Schvarcz Tibor és Kökény Mihály a törvényjavaslat 13. §-át új bekezdéssel egészítik ki, amely szerint a Wesselényi úti ingatlan használatba vételéért az Egészségbiztosítási Alapot kártalanítani kell. A kiegészítő ajánlás 11., 31. és 41. pontjaiban Keller László a Wesselényi úti ingatlan értékének megtérítésére 5 milliárd forintot javasol. A javaslatok tehát alternatív tartalmúak.
Először a kiegészítő ajánlás 10. pontját teszem fel szavazásra. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 136 igen szavazattal, 196 nem ellenében, 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most a kiegészítő ajánlás 11., 31. és 41. pontjairól határozunk. Az egészségügyi bizottság támogatja, a költségvetési bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 122 igen szavazattal, 188 nem ellenében, 25 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 22. pontjában Schvarcz Tibor és Vojnik Mária a törvényjavaslat 15. § (1) bekezdésének módosítását kezdeményezik. Ebben az APEH egyes bevételeinek más felosztását javasolják. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 126 igen szavazattal, 196 nem ellenében, 5 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 29. pontjában a számvevőszéki bizottság a törvényjavaslat 18. § (2) bekezdésének elhagyását javasolja. Az alaprendelkezés szerint a törvény hatálya nem terjed ki egyes gyógyszerek OEP általi beszerzésére. Felhívom figyelmüket, hogy a javaslat elfogadása kizárja a kiegészítő ajánlás 14. pontjában szereplő indítványt. Az egészségügyi bizottság támogatja, a költségvetési bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 128 igen szavazattal, 189 nem ellenében, 16 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 14. pontjában Selmeczi Gabriella a 18. § (2) bekezdésének kiegészítését kezdeményezi azzal, hogy a törvény hatálya ne terjedjen ki a gyógyászati segédeszközök OEP általi beszerzésére sem. Az előterjesztő, a költségvetési és az egészségügyi bizottság is támogatja, a számvevőszéki bizottság nem támogatja. Frakciókérésre külön szavaz az Országgyűlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 182 igen szavazattal, 120 nem ellenében, 31 tartózkodás mellett elfogadta.
Az ajánlás 34. pontjában Schvarcz Tibor a törvényjavaslat 22. §-ában a tb-felügyeletről szóló törvény 8. § (1) bekezdésének kiegészítését kezdeményezi azzal, hogy az OEP igazgatási szervei is jogi személynek minősüljenek. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 127 igen szavazattal, 204 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 23. pontjában a költségvetési bizottság a törvényjavaslat 23. §-át azzal kívánja kiegészíteni, hogy az érvényes finanszírozási szerződéssel rendelkező modellkísérlet-szervezőket 2000-ben ne érintse a pályáztatási kötelezettség. Frakciókérésre külön határozunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 201 igen szavazattal, 123 nem ellenében, 10 tartózkodás mellett elfogadta.
Az ajánlás 41. pontjában az egészségügyi bizottság a törvényjavaslat 1. számú mellékletében az öregségi nyugdíj kiadási előirányzatát emeli meg 250 millió forinttal. Az összefüggésekre figyelemmel a 45. pontról is itt határozunk. A költségvetési bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 139 igen szavazattal, 175 nem ellenében, 14 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 30. és 42. pontjaiban Keller László a törvényjavaslat 1. és 3. számú melléklete bevételi előirányzatát 8 milliárd forinttal növeli a Club Aliga ellenértékeként. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 126 igen szavazattal, 199 nem ellenében, 5 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 34. és 45. pontjaiban Keller László a természetbeni ellátások kiadási előirányzatát további 11,6 milliárd forinttal növeli. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 134 igen szavazattal, 191 nem ellenében, 14 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 35. és 43. pontjaiban Keller László a gyógyfürdő-szolgáltatások kiadási előirányzatára 400 millió forintos többlettámogatást javasol. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 132 igen szavazattal, 182 nem ellenében, 24 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 36. és 44. pontjaiban Keller László új, 1 milliárd forintos kiadási előirányzat felvételét javasolja az önkormányzati kórházak csődjével összefüggésben. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 136 igen szavazattal, 181 nem ellenében, 23 tartózkodás mellett nem fogadta el.
(18.30)
Az ajánlás 46., 47. és 53. pontjaiban Csáky András egyes személyi juttatások, az ehhez kapcsolódó járulékok, a postaköltség és egyéb kiadások terhére további 200 millió forinttal emeli meg az egyszeri szociális segély előirányzatát. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 46 igen, 279 nem, 13 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 54. pontjában Csáky András a törvényjavaslat 3. számú mellékletében más előirányzatok terhére a háziorvosi ügyeleti ellátás részére 1 milliárd forintos többlettámogatást javasol. Az egészségügyi bizottság támogatja, a költségvetési bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 159 igen, 175 nem, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 55. pontjában Csáky András a törvényjavaslat 3. számú mellékletében más előirányzat terhére a fogászati ellátás előirányzatát 100 millió forinttal kívánja megemelni. Az egészségügyi bizottság támogatja, a költségvetési bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 156 igen, 177 nem, 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 56. pontjában Csáky András a törvényjavaslat 3. számú mellékletében más előirányzat terhére a védőnői szolgálat részére 240 millió forint többlettámogatást javasol. Az egészségügyi bizottság támogatja, a költségvetési bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - A szavazás eredményének megjelenése pillanatában a jelenlévők felszisszennek.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 164 igen, 165 nem, 5 tartózkodással nem fogadta el. (Zaj.)
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem szavazott az Országgyűlés. (Senki sem jelentkezik.) Nincs.
Tisztelt Országgyűlés! A zárószavazásra a következő ülésünkön kerül sor.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť